banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Dizi izleyerek Türkçe öğrendi, arkadaşlarına tercümanlık yapıyor

Dizi izleyerek Türkçe öğrendi, arkadaşlarına tercümanlık yapıyor
Erbil Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemşirelik bölümünde okuyan öğrenciler staj için Türkiye’ye geldi. Şanlıurfa’daki Özel bir Hastanede staj gören öğrencilerden Sruşt Dahir İsmail Hoşnav Türk televizyonlarındaki dizileri izleyerek öğrendiği Türkçe ile arkadaşlarına tercümanlık yapıyor.
Erbil’de yaşayan birçok Arap ve Kürt, Türk Televizyonlarında yayınlanan diziler sayesinde Türkçe öğreniyor.
Onlardan biri de Erbil Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden Sruşt Dahir İsmail Hoşnav. Mezuniyet Stajı için Türkiye’ye gelen Hoşnav, Şanlıurfa’daki OSM Ortadoğu Hastanesinde, Televizyondan öğrendiği Türkçe ile kendisi ile birlikte gelen 51 arkadaşına tercümanlık yapıyor. 
Hastanenin sorumlu hemşiresinin anlattığı bilgileri arkadaşlarına aktaran Hoşnav: “Daha önce Türkçe konuşabildiğimi bilmiyordum. Hiç kimse ile de Türkçe konuşmamıştım. Buraya geldiğimizde bir de baktım ki konuşulan her şeyi anlıyorum. Doktorlara Türkçe sorular sorabiliyorum. Bu halimi gören Hemşireli Hizmetleri Direktörü bize tercümanlık yapacak olan hemşireyi başka birime gönderdi. Ben de hem yeni şeyler öğreniyor hem de arkadaşlarıma faydalı oluyorum. Aslında birçok insan bu diziler sayesinde Türkçe öğreniyor. İngilizceyi de bu şekilde öğrenen birçok arkadaşım var. Türkiye bize yakın olduğu için herhalde buraya karşı bizim orda özel bir sevgi var. Televizyonlar çok izleniyor. Ben en çok dizi ve müziklerinizi beğeniyorum. Gökhan Özen, Funda Arar ve İbrahim Tatlıses’in bütün şarkılarını biliyorum. Kalbim Seni seçti, Aşk-ı Memnu ve TRT1’deki Küçük Hanımefendi dizilerini hiç kaçırmıyorum. Daha Önce bizim Okul mezuniyet stajı için öğrencileri İran’daki Tebres Üniversitesine gönderiyordu. Bu hastane Üniversite bizim Üniversite ile görüşerek stajlarımızı kabul etmiş. Buraya geleceğimizi duyunca çok sevindim. Türkiye’deki bir hastanede çalışmayı çok isterim. Burası bizim oradaki hastanelerden çok daha fazla gelişmiş. Orada doktorların yaptığı birçok şeyi burada hemşireler yapıyor. Biz de doktorların yapabildiği şeyleri öğrenmiş oluyoruz. Burada şimdi sadece çalışan hemşireleri gözlemliyoruz ve hemşirelerden düzenli olarak eğitim alıyoruz.” dedi.
www.balikligol.com          

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.