banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Diyarbakırlıların elektrik çilesi bitmiyor

Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi sakinleri, mahallelerinde sık sık elektrik kesintisi yaşadıkları için mağdur olduklarını dile getirerek, kesintiler için aradıkları DEDAŞ yetkililerinin sorunlarıyla ilgilenmediklerini söylediler.

Bölgede bulunan trafonun yetersiz olduğunu ve bundan dolayı sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığını belirten vatandaşlar, seslerinin duyulmasını isteyerek sıkıntıların çözülmesini istediler.

Mahalleli ayrıca, panoların açık olmasından, elektrik tellerinin üst üste gelmesinden dolayı yaşanacak herhangi olumsuz bir durumdan DEDAŞ’ın sorumlu olacağını ifade ettiler.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ) duyarsız davrandığını belirten Mehmet Kadri, her kış aynı elektrik sorunun olduğunu söyleyerek, geceleri mum ışığı altında yaşamaya çalıştıklarını ve kendilerinin de insan gibi yaşamak istediklerini söyledi.

Trafo kapaklarının açık olduğuna dikkat çeken Kadri, “Trafonun kapakları açık, tehlike saçıyor. Buradaki elektrik telleri Huzurevleri Mahallesine kadar gidiyor. Direk diktiler. Ama bir türlü trafo getirmediler. 2 yıldan daha fazla bu sıkıntıları yaşıyoruz. Geceleri mum ile yaşıyoruz. Biz de insan gibi yaşamak istiyoruz.” dedi.

Trafodan başka semte elektrik gittiğini ve bundan dolayı sürekli sigortaların attığını belirten Ömer adındaki mahalleli, “Gün içerisinde 10 kişi gelip bunları söküyor takıyor ve trafo kaldırmıyor. Sürekli sigortalar patlıyor. Birine bir şey olursa DEDAŞ bunun sorumlusudur. Elektrik olmadığında odun sobasını kullanıyoruz. Odun sobası olmayan nasıl yapacak.” diye konuştu.

Defalarca DEDAŞ yetkilileriyle görüştüklerini ifade eden Ömer, “DEDAŞ’ tan geldiler. Kendilerinin yanında sigorta atıyordu. Müdahale etmeyip çekip gittiler. Kablolar erimiş durumda. Elektrik direklerin telleri üst üste gelmiş durumda değiştirilmiyor. Evde hatsa yatanlar var. Elektrik olmadığı için çok kişinin de suyu yok.” ifadelerini kullandı.

DEDAŞ yetkilileri ile görüştüklerinde ‘sorunu en kısa zamanda gidereceğiz’ dediklerini dile getiren Mehmet Çavdar, “Bize 4 trafo getirme sözü verdiler. Elektrik bir hafta boyunca yoktu, olmadığı için de suyumuz da yoktu. DEDAŞ gelip elektrik sorununu gidersinler.” dedi.

Mahallelerinin kalabalık olduğunu hatırlatan Muhlis Türk ise “Mahallede 3 tane trafo var. Bu trafonun kapakları açık, çocuklar gelip oynarsa elektrik tutabilir. Kablolar çıplak DEDEAŞ’tan ricamız gelip yapmalarıdır. Sürekli elektrik kesintileri oluyor. Panoda sıkıntı olduğu için elektrikler düşük. Su sıkıntısı yaşıyoruz.” diyerek duruma tepki gösterdi. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.