banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Diyarbakırlılardan Yasin Börü adına başlatılan kampanyaya destek

6-8 Ekim’de fakir ve muhtaç ailelere kurban eti yardımında bulunan Yasin Börü ve arkadaşları 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilmişti. Aradan geçen bir yıla rağmen bu Kurban bayramında Yasin Börü ve arkadaşları unutulmadı.

Umut Kervanı Yardım Platformunun ‘Yasin Börü'nün ulaştırmadığı kurban etlerini sizler ulaştırın’ sloganıyla başlattığı kampanyaya halk büyük ilgi gösterdi.

“Yasin Börü, benim gözümde bir Kerbela şehidi gibidir”

Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmesinin kendisini çok üzdüğünü belirten Hacı Ramazan, iyi olan her insana ve güzel olan her şeye destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Hacı Ramazan,  Yasin Börü ve arkadaşlarının adına başlatılan kampanyayı desteklediğini ve güzel iş yapan herkesin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Hacı Ramazan, “Yasin Börü, benim gözümde bir Kerbela şehidi gibidir. Allah onun şahadetini kabul etsin. Biz Yasin Börü ve davasını her zaman kalbimizde taşıyoruz. Allah, Yasin Börü ve arkadaşlarından razı olsun. Çünkü beni bazı konularda silkeledi.” dedi.

“Yasin Börü’ye sahip çıkan medya ve STK’ları takdir ediyorum”

Yasin Börü’ye yapılanları duyduğunda çok ağladığını belirten Nezir, Yasin Börü’nün bir Müslüman olarak Allah’ın davasını omuzladığını söyledi.

Nezir, “Allah, Yasin Börü ve arkadaşlarının yolundan gitmeyi bize nasip etsin. Yasin Börü’nün başlatmış olduğu kurban eti dağıtımını hem kalben hem de fiilen destekliyorum. Bu davayı insanlara taşımamız gerekiyor. Yasin Börü ve arkadaşlarına sahip çıkan tüm medya STK’ları halkımızı da yürekten takdir ediyorum. İlgili kişilerin üzerine düşen görevi bu konuda yapması ümmetin kurtuluşuna vesile olur inşallah.” diye konuştu.

“Yasin Börü’ye yapılanlar Kürt halkını çok üzdü”

Yasin Börü’nün katledilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Emre, ‘Yasin Börü’nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın’ sloganıyla başlatılan kampanyayı desteklediklerinin altını çizdi.

Yasin Börü olayının kendisini çok üzdüğünü vurgulayan Emre, “Yasin Börü’ye yapılanlar Kürt halkını çok üzdü. Onun vesilesiyle başlatılan kampanyaya her türlü desteği vermeye hazırız. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşanmaz.”

“Yasin Börü, bizim canımızdan bir candır”

Yasin Börü’nün muhtaç ailelere yaptıkları yardımları takdir ederek, onların yarıda bıraktığı işi yapmaya gönüllü olduklarını kaydeden Hacı Muhammet Şirin ise “Yasin Börü de bizim canımızdan bir candır. Onun kurban eti dağıtarak yaptığı hayırlara destek verdim ve bundan sonra da destek vereceğiz. Allah'ın da vadettiği gibi şehitlerin ölmeyeceğine ve birer canlı gibi aramızda dolaştığının şuurundayız. Bu yüzden biz de Yasin Börü ve onun gibi bütün şehitlerin arkasından gitmeyi temenni ediyoruz. Hamdolsun ki Allah'a, bizler Müslüman’ız. Dünyada bundan daha güzel bir şey olacağını zannetmiyorum. İnşallah Şehitlerin kanını bölgemize kurtuluşu getirecektir.” şeklinde konuştu.  (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.