banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Diyarbakırlılar: Seçim havası yok

1 Kasım Pazar günü yani yarın yapılacak olan genel seçimler ile ilgili konuşan Diyarbakırlılar, seçim havasının olmadığını belirterek, toplumun korku politikasıyla yönlendirildiğini ve siyasilerin kutuplaştığını belirtti.

Kendi istediklerini zorla topluma dayatmak isteyen örgütlü bir gücün varlığına değinen Hasan Ayzi, bu durumun örgütlü olmayan halkı korkuttuğunu ve sonucunda halkın korktuğuna boyun eğmesine yol açtığını ifade etti.

Halkın sandığa gitmemesi halinde oyların birileri tarafından kullanılarak hile yapıldığına dikkat çeken Ayzi, geçen seçimde yapılan hileleri örnek vererek bu durumun endişe verici olduğunu vurguladı.

Ayzi, sandığa gitmeyen halkın oylarının birileri tarafından kullanılmasının önüne geçilmesinin zor olduğunu ve polisin dışarıda beklediği için içeride olan hilelere müdahale edemediğini dile getirdi.

“İnsanlar ancak toplum içinde emin olduğu kişilerle konuşabiliyor”

Özgür bir seçim olmadığı için halkın kendi özgür iradesi ile hareket edemediğini belirten Ayzi, “İnsanlar ancak toplum içinde emin olduğu kişilerle konuşabiliyorlar.” dedi.

Siyasetçi şahsiyetlerde kutuplaşma olduğunu belirten Ayzi, tüm siyasilerin radikal söylemleri olduğundan dolayı meselelere kendi perspektifinden baktıklarını söyledi.

“Kimsede seçim havası yok”

Seçim havasının olmamasının sebebini seçimin tekrarlanmasına bağlayan Aşkın Deniz, 1 Kasım seçimlerinin eski seçimler gibi siyasilerin birbiriyle kötü konuşmaya ve birbirini suçlamaya çalıştığı bir seçim olduğunu belirterek, kimsede seçim havasının olmadığını ifade etti.

Meydana gelen mevcut olaylardan dolayı insanlarda çekingenlik oluştuğunu ifade eden Hayri Bingöl, bu yüzden halk arasında seçim atmosferini göremediklerini belirterek, “Siyasilerin seçim politikaları da seçmenleri etkiliyor. Bununla beraber insanlarda korku ve siyasilere karşı ümitsizlik oluşmuş durumda.” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinden sonra Diyarbakır’da bombalar patlatıldığına dikkat çeken Ender Ayana, “Halkımızda keyif kalmadı. Herkesin psikolojisi bozuk ve bu durum düzelmediği sürece seçimin heyecanı kalmaz. Gördüğünüz gibi sur içinde her zaman çatışma çıkıyor. Bu ahlak değişmeden ve düzelmeden kimse halktan karşılık beklemesin.” ifadelerini kullandı.

Bu dönemde seçim havası olmamasının sebeplerine değinen ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Siyasi aktörlerin yeterince aktif davranmaması, muhalefetin halkın yararına olacak bir şekilde yapılmayarak partilerin çıkarına göre yapılması ve bundan dolayı herkeste bıkkınlık oluşması nedeniyle kimsede siyasilere karşı güven kalmadı. Temennimiz güzel ve adaletli bir seçim olmasıdır.” dedi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.