banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Diyarbakırlılar güven ortamı istiyor

1 Kasım’da yapılacak 26’ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne sayılı günler kalırken, Diyarbakırlılar seçimle ilgili beklentilerini dile getirdi. Çatışmalı ortamın getirdiği olumsuzluklardan kurtulmak istediklerini belirten Diyarbakırlılar, seçimlerden sonra huzur ve güven ortamının sağlanması gerektiğini söylediler.

Merkez Bağlar ilçesinde esnaflık yapan Mahmut Alabalık, bölgenin, özellikle de Diyarbakır’ın çatışmalı ortama sürüklenmesini istemediğini ifade etti.

Çatışmalı ortamdan etkilenen halkın sükûnet ortamına hasret kaldığını dile getiren Alabalık, “Seçimden sonra nasıl olursa, hangi sonuçlar alınırsa alınsın huzurun gelmesini istiyoruz. Huzur ve barış ortamının seçimlerin kaderine göre belirlenmesine karşıyım. Bölgemiz, özellikle de yaşadığımız şehir savaşa sürüklenmemeli. Çünkü çatışmalı ortam halkı etkiliyor. Esnaf olduğumuz için bu ortamdan çok etkilendik. Yeniden istikrar sağlanmasını ve işlerimizin açılmasını istiyoruz.” dedi.

Gelinen ortamda insanların can korkusu yaşadıklarını, bu nedenle artık huzur ortamının sağlanması gerektiğini belirten vatandaşlardan Murat Aslan (30) ise, “Artık ölümlerin, kan dökmelerin olmasını istemiyorum. Bu ortamda insanlar korkudan evlerinden dışarıya çıkamıyorlar. Günlük ihtiyaçlarını karşılamaktan dahi endişe ediyorlar. Yeter artık diyorum. Seçimler vesile kılınarak güven ortamı sağlansın. İnsanlar huzur içinde yaşasınlar.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.