banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sac Kavurması Sıra geces bomba uzmanı Özgürlük İçin 10 Milyon İmza İbrahim Tatlıse

Diyarbakırlı STK'lar:

DİYARBAKIR-  Siyonist İsrail’in, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın içinde ibadet edilmesini yasaklaması ve İsrailli Askerlerin Mescidin içine postalları ile girmesi üzerine tepki gösteren Sivil Toplum Kuruşları, yaşanan olaylara tepki göstererek duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajans’ına konuştular.

Âlimler cemiyeti üyesi Hüseyin Sudan;

“Siyonistlerin bu saldırıları, Müslümanların zafiyetinden ve aralarında birlik ve beraberlik olmamasından kaynaklanıyor”

Âlimler cemiyeti üyesi Hüseyin Sudan ise yaptığı açıklamada, “Siyonist çetelerin bugünlerde Mescid-i Aksa’ya yönelik yaptıkları saldırılara karşı, Âlimler Cemiyeti olarak, yapılan saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Sudan, “Siyonistlerin bu saldırılarını, Müslümanların zafiyetinden ve aralarında birlik ve beraberlik olmamasından kaynaklandığını düşünüyoruz.” dedi.

“Âlimlere ciddi manada görevler düşüyor”

Siyonist İsrail’in yaptığı bu saldırıların karşısına Müslüman Âlimlere ciddi manada görevler düştüğünü söyleyen Sudan, “Peygamber efendimiz (sav), Tebük ve Mu’te savaşında, Bizans’lara karşı gerçekleştirmiş olduğu savaşlarda, asıl amacı; Mescidi-i Aksa’yı korumak ve Mescid-i Aksa’yı zalimlerden kurtarmaktı. Sonrasında Hz. Ömer’in Mescid-i Aksa’yı fethetmesi, ardından da Selahattin Eyyübi’nin Mescid-i Aksa’yı Bizans’lardan kurtarması manidardır.” ifadelerini kullandı.

Sudan, “Özellikle Âlim’lere çok büyük görevler düştüğünü belirtmek istiyorum. Alim’lerin bu meseleyi İslam’ın asıl meselelerinden görüp, bu anlamda ellerinden gelen her şeyi yapmalarını ve insanları bu olanlarla ilgili gerçekleri ve hakikatleri anlatmalarını, Müslümanlara öncülük etmelerini ve Mescid-i Aksa’yı tekrardan fethetmesi gerektiğini söylemek istiyoruz. Bu saldırıları kınıyoruz. İnşallah, Müslümanların gayreti ve kuvvetiyle, birlik ve beraberliğiyle bu saldırıların bir daha tekrarlanmaması hususunda gerekeni yapmasını temin ediyoruz.” dedi.

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş,

Diyarbakır Memur-Sen İl Başkanı Yunus Memiş,  Mescidi Aksaya yapılan eylemleri kınadığını ve lanetlediğini söylerken, Kuran-ı Kerim’in ayaklar altına alınmasını ve İsrail askerlerinin postallarıyla Mescide girmelerinin kabul edilecek bir durum olmadığını söyledi.

Memiş, “Bu, açıkça İslam değerlerine, İslam’a hakarettir. Müslümanların en kutsal mabetlerinden birine girmeleri adeta Müslümanları yok sayma anlamına geliyor ve Müslümanlarla adeta alay ediliyor.” dedi.

Kanını döken, döktüğü kanın içinde muhakkak ki boğulacaktır

İsrail’in aklını başına alması gerektiğini söyleyen Memiş, “Ortadoğu’da, Kürdistan’da ve Güneydoğu bölgemizde oynanan oyunlardan artık vazgeçilmesi gerekiyor. Eninde sonunda bu dökülen kan, dökeni boğacaktır. Çünkü her Şehit’in kanını döken, döktüğü kanın içinde muhakkak ki boğulmuştur.” şeklinde konuştu.

6- 7 Ekim’deki olaylarında Diyarbakır’da Müslümanların kanının akmasına sebep olanların, Emperyalist ve Siyonist işbirlikçileri olduğunu söyleyen Memiş, Müslümanlara seslenerek, bu tür olaylar karşısında tepkilerini en güzel şekilde dile getirmeleri gerektiğini söyledi.

İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek başkan Üzeyir Yuva;

Mescidi Aksa, Müslüman’ların ilk Mabedi ve kutsal bir yerdir

İlke Haber Ajans’ına açıklamada bulunan İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkan’ı Üzeyir Yuva ise,  Mescidi Aksa’nın, Müslümanların ilk Kıblesi ve kutsal bir mekan olduğunu söyledi.

Yuva, “Siyonist Rejimin, uzun yıllardır Mescid-i Aksa’yı kuşatma altına almaları, giriş ve çıkışları yasaklamaları, botlarıyla içeri girmeleri, Kuran-ı Kerim’i yere atmaları ve sis bombalarıyla bu kutsal mekâna saldırmaları kabul edilecek bir durum değil.” diyerek bu yapılan saldırıyı kınadı.

Yuva, Siyonist’lerin, Müslümanlara ait kutsal yerlere saldırmaktan vazgeçmeleri gerektiğini söyleyerek, yapılan saldırıları şiddetle kınadı ve yapanları lanetledi. 

Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı Sıdık Furkan;

“Bu alçakça saldırıyı kabul etmiyoruz”

Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı Sıdık Furkan, ”Filistin’e yapılan bu saldırıların Mel’un Siyonistlerin yaptığı ne ilk ne de son saldırı olacağını belirterek, “Bu alçakça saldırıyı kabul etmiyoruz, Siyonistlerin bu zorbalıklarına devam edeceğini de biliyoruz. Yeryüzündeki bütün Müslümanlar birlik olup zalimlere haddini bildirmesi gerekir. Mescid-i Aksa’ya yapılan bu saygısızlığı ve küstahlığı kınıyor ve lanetliyorum.” Şeklinde konuştu.  (M. Sıddık Bilge-Emrah Deniz-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.