banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Diyarbakırlı minibüsleri tedirgin

Diyarbakır’da son günlerde meydana gelen yol kapatma eylemlerinde hedef haline gelen şehir içi minibüs şoförleri, sokağa çıkma yasakları ve yaşanan olaylar nedeniyle mağdur olduklarını ifade ederek halka hizmet için çalıştıklarını belirtti.

Seferlerinin boş gittiğini söyleyen minibüs şoförlerinden Suat Çapar, “Minibüs şoförü olarak son günlerde yaşanan olaylardan dolayı tedirginiz. Hep boş gidip geliyoruz. Bizim arabalarımızı yaktılar. Böyle giderse perişan olacağız. Akşama kadar çalışıyoruz ama boş.” dedi.

Minibüslere karşı yapılan saldırılara tepki gösteren bir başka minibüs şoförü Mustafa Kaya da mağdur olduklarını söyledi.

“Meydana gelen tahribatı kimse karşılamıyor”

Kaya, “Sürekli olayların içerisindeyiz. Saldırılardan dolayı mağdur oluyoruz. Bazen arkadaşlarımız olaylar arasında kalıyor. Araçlarımız hedef alınıyor. Saldırılarda araçlarımızda büyük hasarlar meydana geliyor. Meydana gelen tahribatı kimse karşılamıyor, bizim cebimizden gidiyor.” ifadelerini kullandı.

Şiddet olaylarından dolayı artık halkın dışarıda olmadığını ve bununda kendilerini olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Mehmet Kanal ise şunları söyledi: “İşte vatandaş dışarıda yok. Sur bölgesine giremiyoruz. Mağdur oluyoruz. Yolcu sıkıntısı çekiyoruz. Güzergâhlarımız değişti. Saldırılardan dolayı tedirginiz ama ne yapalım ekmek parası çalışmak zorundayız.”

“Biz de Kürdüz biz de insanız”

Yaşanan olayların verdiği zararın ortada olduğunu söylen Mehmet Ayaz, “Burada mağdur olan biz oluyoruz. Biz de Kürdüz biz de insanız, bize bu saldırıların olmaması lazımdı ama oluyor. Ne yapalım.” Dedi.

Günlük cirolarının yarı yarıya düştüğünü söyleyen Ali Rıza Dündar da yaşananlara ne diyeceklerini bilmediklerini söyledi.

Diyarbakır geçtiğimiz Salı günü şehir içi minibüslere yönelik gerçekleşen bazı saldırılar:

- 21 M 084 plakalı minibüs Bağlar ilçesi Gürsel Caddesinde içerisinde yolcularında bulunduğu esnada molotofkokteyli saldırıya uğradı. Saldırıda yolcular canını zor kurtarırken, minibüs kullanılamaz hale geldi.

- 21 M 234 plakalı minibüs Bağlar ilçesi Nükhet Coşkun Akyol caddesinde içerisinde yolcularında bulunduğu esnada molotofkokteyli saldırıya uğradı. Saldırıda yolcular canını zor kurtarırken, minibüs kullanılamaz hale geldi.

- 21 M 123 plakalı minibüs Bağlar ilçesi Sento Caddesinde içerisinde yolcuların bulunduğu esnada taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda minibüs şoförü Kazım Tüner başından ve burnundan yaralandı. Taşların isabet ettiği minibüsün camları kırılırken, minibüs şoförü Tüner burnundan ameliyat oldu.

- 21 M 141 plakalı minibüs şoförü Bağlar ilçesi Koşuyolu caddesinde minibüsten indirilerek darp edildi.

- 21 M 276 plakalı minibüse Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç bulvarında içinde yolcuların bulunduğu esnada ses bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan olmazken kısa süreli panik yaşandı.

- 21 M 087 plakalı minibüs, Bağlar ilçesi Koşuyolu caddesinde taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda minibüsün camları kırıldı.

- 21 M 148 plakalı minibüs Bağlar ilçesi Koşuyolu caddesinde taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda minibüsün camları kırıldı.

- 21 M 180 plakalı minibüs Bağlar ilçesi Sento Caddesinde içerisinde yolcuların bulunduğu esnada taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda minibüsün camları kırıldı.  (M. Hüseyin Temel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.