banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Diyarbakırlı hacılardan ilk kafile kente döndü

Diyarbakır’dan hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi kente dönüş yaptı. Kafile, Suudi Arabistan'ın Cidde ve Medine şehirlerinden Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla 15.30 sıralarında Diyarbakır Havaalanına indi.

Hacılar, kendilerini karşılamak için havaalanının önünde sabırsızlıkla bekleyen yakınlarıyla kucaklaştı. Karşılama sırasında duygusal anlar yaşanırken, bazı hacıların ve yakınlarının ağladığı görüldü.

Hacılardan Mehmet Keleş, kendisinin tekrar haca gitmek istediğini belirterek, “ İnsanı çok yorsa da o yorgunluk her şeye değiyor. İnsanı annesinden doğduğu gibi tertemiz yapıyor. Rabbim tüm kardeşlerimize de nasip etsin.” dedi.

Yaşanan vinç kazası ve Mina’daki izdihamla ilgili de konuşan Keleş, “Kazadan önce şiddetli bir yağmur yağdı ve fırtına oldu. Kaza ve izdiham olurken biz oteldeydik olayı görmedik ama olaya şahit olan 3 Diyarbakırlı arkadaşımız oldu. Biz öğleden sonra duyduk. Allah o kazalarda ölen kardeşlerimize rahmet etsin. Dünyanın en güzel insanları hacdaydı." diye konuştu.

Başka bir Hacı, Menduh Taş ise "Allah herkese nasip etsin, çok güzel bir duygu. Rabbim tüm Müslüman kardeşlerimize nasip etsin. Bu duygu ancak yaşanır anlatılmaz." dedi.

Hacı Nimet Yüksel de duygularını şöyle ifade etti: “Oraları çok güzeldi. Oradaki duyguyu atmosferi anlatmak gerçekten çok zor ancak görmek gerekiyor. Haccımızı yaptık, inşallah Allah kabul eder. Orada tüm İslam ümmetine dua ettim.” (Mustafa Kaynak / M. Hüseyin Temel – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.