banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 4 gün boyunca devam eden baskınlar sonucu birçok mühimmatın ele geçirildiği, 1 PKK’linin öldürüldüğü ve 2 PKK’lininde yaralı olarak yakalandığı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklama, 4 gün boyunca devam eden baskınlar neticesinde, 1 PKK’linin öldürüldüğü, 3 PKK’linin de öldürüldüğünün değerlendirildiği, ayrıca 2 PKK’linin yaralı olarak yakalandığı belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı esnasında 180 kişinin yasağını ihlal etmelerinden dolayı idari işlem yapıldığının belirtildiği açıklamada, 9’u yaşı küçük 68 PKK’linin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, ele geçirilen mühimmatla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Diyarbakır’ın Sur ilçesi ve Yenişehir’in 2 sokağında başlatılan baskınlar sonucunda; 1 adet roketatar silah, 6 adet Kalaşnikof marka tüfek, 1 adet M1 marka yarı otomatik tüfek, 12 adet av tüfeği,1 adet pompalı tüfek,1 adet el yapımı silah,1 adet kurusıkı tabanca, 3 tanesi olay yerinde imha edilen toplamda 5 adet 12 kilogramlık mutfak tüpüne hazırlanmış bomba,1 adet yangın tüpüne hazırlanmış kablo düzenekli bomba,56 adet boru tipi bomba,214 adet bomba yapımda kullanılan metal boru,1 adet küp şeklinde bomba metal dış kabı,75 kg patlayıcı yapımında kullanılan sodyum klorat,3 adet el bombası, 4 adet antitank roketatar mühimmatı, 5 adet roketatar sevk motoru,743 adet Kanas, Kaleşnikof ve M1 marka tüfeklere ait fişek, 33 adet 7,65 mm fişek ile 49 kurusıkı tabancaya ait fişek,240 adet PKK mensuplarınca kullanılan Kanas, Kaleşnikof ve M1 marka tüfeklere ait kovan, 38 adet 9 mm fişeğe ait kovan, 21 adet farklı marka ve model silahlara ait şarjör, 1 adet 16’lı havai fişek rampası, 5 adet telsiz ve aparatları, 3 adet bıçak, çok sayıda maytap, çok miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda örgütsel doküman, materyal ve kişisel eşya ele geçirilmiştir.”  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.