banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Diyarbakır'dan sert 'ses kaydı' mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 30 Mart yerel seçimi öncesi partisinin Diyarbakır’da düzenlediği mitinge katıldı. Saat 16.00’da başlaması gereken miting yarım saat gecikmeyle başladı. On binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşma yapan Başbakan Erdoğan ses tellerinde oluşan rahatsızlıktan dolayı konuşmasını kısa kesti.

 

Erdoğan, Kürtçe “Her hebi ey Diyarbekir” (her zaman var ol Ey Diyarbakır) sözüyle konuşmasına başladı.

 

“İslam diyarının Beşinci Harem-i Şerifine yakışan budur”
Diyarbakırlılara teşekkür eden Erdoğan; “Demokrasiye sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Milli iradeye sahip çıktığınız için sizleri selamlıyorum. Benim Türk, Kürt, Zaza, Arap kardeşim! Türkiye’nin zor sürecinde her zaman Hakk’ın ve haklının yanında durdunuz. Bu son süreçte sizler eğilmeden bükülmeden dimdik ayakta milletin yanında durdunuz. Kardeşlerim; Hakk’ın yanında durdunuz. Yeni Türkiye’nin büyük Türkiye’nin yanında durduğunuz için bu kardeşiniz yanında durduğunuz için sizlere teşekkür ederim. İslam diyarının Beşinci Harem-i Şerifine yakışan budur. Diyarbakır yıllardır özlediği kardeşliği bulduğu için ağladı. O gün bizimle beraber Trabzon ağladı. Erbil gözyaşı döktü” dedi.

 

“BDP halka hizmet etmiyor”
BDP’yi halka hizmet yapmamakla suçlayan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizler göreve geldikten bu yana 14 katrilyon yatırım yaptık. Niye bizden öncekiler yapmadı. Yıllardır burada BDP belediyesi var. Ey Diyarbakır! Allah aşkına BDP belediyesi size hangi hizmeti verdi? Kürd kardeşlerime, Zaza kardeşlerime, Arap kardeşlerime sesleniyorum, sizler oylarınızı hizmete mi, yoksa ideolojiye mi vereceksiniz?”

 

“CHP, MHP ve BDP Türkiye partisi değil”
Başbakan, CHP, MHP ve BDP’yi Türkiye partisi olamamakla eleştirerek; “BDP siyasi Kürtçülük yapıyor. MHP siyasi Türkçülük yapıyor. Ak Parti 77 milyonun partisiyim diyor. Ben Türkü Türk olduğu, Kürdü Kürd olduğu için, Arabı Arap olduğu için sevmiyorum. Beni yaratan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Onun için tek millet diyorum. Kardeşlerim bayrağımızın dışında bir bayrak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Batı’da, Karadeniz’de ne varsa Güneydoğu’da da o olacak” diyen Erdoğan, Şırnak, Kars, Hakkari’deki havalimanlarını örnek verdi.
Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Oralarda bize oy vermiyorlar, bizim orada milletvekilimiz yok demedik. Ne dedik. Orası bizim vatanımız. Bugün olmayabilir. Ancak gün geldiğinde onlar da Ak Parti’yi anlayacaklarıdır. Şimdi Diyarbakır malum büyükşehir. Mülki sınırları kapsayacak şekilde büyükşehir olmasına kim karşı çıktı biliyor musunuz? CHP, MHP ve BDP Niye? Çünkü bunlar belediyecilikten anlamaz.

 

“BDP’nin barışla, demokrasiyle alakası yok”
BDP’nin barışla, demokrasiyle bir alakasının olmadığına dikkat çeken
Erdoğan; “Kardeşlerim BDP’nin derdi başka. Adlarındaki barışa bakmayın, bunların barışla alakası yok. Demokrasiye bakmayın demokrasi ile alakaları yok. Bakıyorsunuz 15-16 yaşındaki çocukları dağlara çıkarıyorlar. Bizim dağlarda ne işimiz var” dedi.

 

“Kendi dönemimizde birçok haksızlığı kaldırdık”
Kendi dönemlerinde birçok haksızlığın ortadan kalktığını belirten Erdoğan; “Başörtülerini yasakladılar mı? İmam-Hatip Liselerini kapattılar mı? Benim çocuklarım da bunun mağduru oldu. Ama bugün isteyen başörtüsü ile okuyor mu, istediği okula gidebiliyor mu, katsayı engeli ile karşılaşıyor mu? Bunu kim yaptı, bunu biz yaptık. Ret, inkar, asimilasyonu ortadan kaldıran biziz. Biz kardeşlik siyaseti yapıyoruz. Şimdi Kürtçe olarak propagandalarını yapıyorlar mı, yapıyorlar. Kürtçe eğitim alabiliyorlar mı? Ama bunların derdi başka. Bunun için bir Galip Ensarioğlu kardeşimizi, bir milletvekili kardeşimi feda ediyorum. Diyarbakır’ı ayağa kaldırmamız lazım. Daha ileri gidiyorum. Galip kardeşime danışmanlık yapmaya hazırım” şeklinde konuştu.

 

“Pensilvanya ihanet içerisinde”
İsim vermeden Fethullah Gülen ve Grubu’nu sert bir şekilde eleştiren Başbakan Erdoğan şunları söyledi; “Bu Pensilvanya ihanet içerisinde. Bakın bu gün Youtube’ye gene bir şey düşürdüler. Dışişleri Bakanlığı’nda Süleyman Şah Türbesiyle ile ilgili yapılan bir görüşmenin ses kaydını internete düşürdüler. Bu alçaklıktır. Bu ihanettir. Bu namussuzluktur. Dedim ya, bunların inine gireceğiz inine. Sen bu sesleri kime servis ediyorsun?”

 

“Gülen Grubuna ait okullara ve dershanelere gitmeyin”
Vatandaşların Gülen Grubuna ait okul ve dershanelerden çocuklarını almalarını isteyen Başbakan Erdoğan; “Diyoruz ya, çocuklarınızı bunların dershanelerinden alın. Cumartesi, Pazar günleri çocuklarımıza Milli Eğitim Bakanlığı olarak bedava kurs vereceğiz. Bunların okullarından da çocuklarınızı alın” diye konuştu.

 

Erdoğan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kazandıklarında yapacakları hizmetlere de değinerek sözü tekrar BDP’ye getirip; “ Bunlar iki de bir çıkıyorlar. Kürtlerin temsilcisiyiz diye. Öyle lafla Kürdün temsilcisi olunmaz. Kürd te benim kardeşim, Türk te Arap da benim kardeşim. İstiyorum ki; Diyarbakır değişsin ama Diyarbakır BDP zihniyetiyle değişmez. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Arkalarında dağ olmazsa zaten yoklar. Onun için diyorum ki; korkuyu korkutun.” İfadelerini kaydetti.

(Yunus Emre, A.Hakim Kurt, Ali Gültekin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.