banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı Avukat Aydoğan Ahıakın, Fatihpaşa (Kurşunlu) Camii ve Dört Ayaklı Minare gibi tarihi yapıların hasar görmesine dikkat çekerek çatışmalar nedeniyle Diyarbakır’daki tarihi mirasın yok olmaya yüz tuttuğunu belirtti.

Ahıakın, “Dört ayaklı Minare’yi ayakta tutan sütunlardan ikisi olaylar neticesinde zarar gördü. Bu minarenin dört ayağı 4 İslam mezhebini simgelemektedir. Zarar gören tarihi eserlerden biri de Sur ilçesinde bulunan Tarihi Paşa Hamamıdır. Kurşunlu Camiinde çıkan yangın sebebiyle tarihi mirasımız yok oluyor. Kurşunlu Camiinin yakılması ile gelinen noktada siyasilere büyük bir sorumluluk düşüyor.” dedi.

Tarihi ve kültürel mirasın korunması için Sur’da bir an önce tedbir alınmasını isteyen Ahıakın, “Bir açık hava müzesi kadar zengin tarihi eserlere sahip olan Sur ilçesinde tarihi ve kültürel mirasın korunması için vakit kaybetmeksizin siyasilerin, kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının daha fazla sorumluluk alarak harekete geçmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde tarihi ve kültürel mirasımızı kaybetme tehlikesi ile karşılaşabiliriz. Tarihi ve kültürel mirasın korunması için Sur’da alınması gereken tedbirler için yarın çok geç olabilir. Sur’da yaşanan olayların derhal son bulması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.