banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Diyarbakır'daki HÜDA PAR'lı aile resi konuştu

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde HÜDA PAR üyesi bir ailenin ikamet ettiği eve PKK’liler tarafından uzun namlulu silahlar ve onlarca el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenlendi. Yaklaşık 12 saat süren saldırıda evde mahsur kalan aile HÜDA PAR heyeti tarafından saat 11.30’sıralarında bulundukları evden çıkarıldı.

Dün gece saat 23.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 12 saat süren saldırıda, 10 kişinin yaşadığı evde mucize eseri can kaybı yaşanmadı. Saatlerce süren katliam girişimine polisin herhangi bir müdahalede bulunmaması ise dikkat çekti.

HÜDA PAR’ın girişimleri sonucu mahsur kaldıkları evden çıkarılan ailenin reisi Adem Bozkurt, sabaha kadar süren saldırıyı anlattı.

Evlerine uzun namlulu silahlar ve onlarca patlayıcıyla saldırıldığını belirten Bozkurt, şunları söyledi: “Ben işçi biriyim, erken saatlerde uyuyup erken saatlerde kalkarım. Uykudayken birden bomba sesiyle uyandım. O esnada ailem de avluda uyuyordu. Bunlar (PKK’liler) hepsi dama çıkmışlar, oğlum da onlara; ‘ne yapıyorsunuz orada, ayıptır aile burada uyuyor’ deyince, onlar oğluma; ‘konuşma yoksa bu evi hava uçururuz’ demişler ve ardından bomba atmışlar. Bu esnada ben uyandım. Bir baktım ki büyük bir hengâme var. Evimize silah sıkmaya başladılar.  Ardından 35-40 defa bomba attılar. Elhamdülillah Allah muhafaza etti, çocuklara bir şey olmadı.”

Bir muhabirin polisi aradınız mı soruna “aradık ama gelen olmadı” diyen Bozkurt, saldırı esnasında evde 10 kişi olduklarını söyledi.

Sözlerini yapılan saldırıya tepki göstererek son veren Bozkurt, “Evimize silahlarla ateş edip defalarca bomba attılar. Biz Müslümanız, gâvur değiliz. Yahudi, Hristiyan bile bunu yapmaz.” dedi.

Saatlerce evde mahsur kalan aile, HÜDA PAR heyetinin girişimleri sonucu bulundukları evden çıkarılırken, saldırıya uğrayan evin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışlarına 4 ayrı hendek kazıldığı, sokak aralarına brandaların gerildiği ve kimi noktalarda da kum torbaları ve çöp konteynırlarından mevzi yapıldığı görüldü.

Kurban Bayramı’nın son gününde yaşanan bu saldırı, geçen yılki bayramda yaşanan 6-7 katliamını akıllara bir kez daha getirdi. Hatırlanacağı üzere 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşları ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK’nin şehir çeteleri tarafından barbarca saldırıya uğramış ve hafızalardan çıkmayacak şekilde vahşice katledilmişlerdi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.