banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Diyarbakır'daki elektrik kesintileri halkı mağdur ediyor

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı olan ve sık sık elektriklerinin kesilmesinden dolayı mağdur olduklarını belirten Huzurevleri Mahallesi sakinleri, 20 yıldır trafolarının değişmediğini ve elektriklerinin sık sık gitmesinin kendilerini mağdur ettiğini belirterek DEDAŞ’ın bir an önce yaşanan soruna çözüm bulmasını istediler.

Elektrik kesintilerinin bir türlü sonlanmadığını ifade eden mahalle esnafından Muzaffer Polat, yaklaşık 20 yıldır aynı trafoların kullanıldığına dile getirerek,  çoğu zaman elektrik olmadığından dolayı dükkânlarının otomatik kepenklerinin açılıp kapanmadığını söyledi.

“Daha önceleri yaşanan elektrik sıkıntılarına kaçak kullanım mazeret gösteriliyordu.” diyen Polat, elektrik sayaçlarının dışarı çıkarıldığına dikkat çekerek, buna rağmen elektriklerinin kesilmesine anlam veremediğini ifade etti.

İki haftadır elektriklerinin olmadığını, evde hastasının olduğunu ve elektrik konusunda mağdur olduklarını söyleyen Abdurrahman Turan, “Bir misafir evimize geldiğinde mahcup oluyoruz. 20 yıldır mahallemizde aynı trafo var.  Bu zamana kadar yüzlerce ev inşa edilmesine rağmen hâlâ da trafo ne değiştirilmiş nede güçlendirilmiştir. Dolaysıyla bir gün var,  bir hafta yok. İlgililerin bu konuda bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Elektrik olmadığından dolayı buzdolaplarının çalışmadığını söyleyen kasap Ömer Böşkün ise  “Dün 12 saat elektriklerimiz yoktu.  Kepenklerimiz otomatik olduğundan dolayı çoğu zaman ne kapatabiliyoruz nede açabiliyoruz. Elektrik gidip geldiğinden dolayı kepengimizin aküsü de bozuldu. Jeneratör dahi dayanmıyor artık.” dedi.

Yaşadıkları sorunun her yıl tekrarlandığını belirten Hacı Mehmet isimli esnaf ise mevcut trafolarının eski olduğunu bu rağmen eskimiş olan trafo üzerinden yeni yapılan evlere elektrik çekildiğini belirterek, şunları söyledi: “Elektriksizlikten rezil olmuşuz.  Geliyoruz dükkâna aynı sorun,  gidiyoruz eve aynı sorun. Evimizde sıcak su olamadığından dolayı yıkanamıyoruz bile. Yeter artık, bıktık bu durumdan. DEDAŞ bir an önce bu sorunu çözsün.”  (Yunus Sırat, Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.