banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Diyarbakır'daki çatışmanın ayrıntıları

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Şeyh Mutahhar Camii’nin Dört Ayaklı Minaresi’nin geçen günlerde yaşanan çatışmalarda hasar görmesi üzerine bugün Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasının sona erdiği sıralarda, Balıkçılarbaşı’da polisin durdurduğu bir ticari taksiden inerek sokağa kaçan kişi veya kişiler tarafından kalabalığa ateş açıldı.

Tahir Elçi’nin Dört Ayaklı Minare’ye; “Dört Ayaklı Minare’yi Ayağından Vurdular” yazılı dövizleri astığı esnada gerçekleşen saldırıya polisin karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Bu arada başından vurulan Elçi, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Elçi, hayatını kaybetti.

Saat 10.30 sıralarında gerçekleşen olayda, Tahir Elçi’nin yanı sıra, bir polis de hayatını kaybetti.  Öte yandan Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi ile Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde içlerinde polislerin ve Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan’ın da bulunduğu toplam 9 yaralının tedavi altında olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, basın açıklamasının yapıldığı noktaya yakın bölgede bir taksiden şüphelenip durduran polise, araç içerisindeki kişiler tarafından ateş açılıyor. Saldırının ilk anında 2 polis yaranırken, saldırganlar ise taksiden inip kaçıyor. Ardından 2 kişi olduğu belirtilen saldırganlar basın açıklamasını yapan gruba doğru yöneliyor. Bu arada Tahir Elçi’nin ve baro üyelerinin yanında bulunan güvenlik şube polisleriyle saldırganlar arasında çatışma yaşanıyor. Yaşanan çatışma esnasında Elçi, başından vurularak ağır yaralanıyor.

Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Elçi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, hastaneye gelen yakınlarının ise büyük üzüntü yaşadığı görüldü. 

Tahir Elçi, Şeyh Mutahhar Camii’nin Dört Ayaklı Minaresi’nin çatışmalarda hasar görmesi nedeniyle protesto amaçlı yaptığı basın açıklamasında son sözleri şöyle olmuştu: “İnsanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun. Tarihimize değerlerimize sahip çıkalım.”

Suriçi’nde yaşanan çatışmada olay yerine giden bir ambulansın da saldırıya uğradığı ve çevrede bulunan halkın da kurşunların hedefi olduğu görüldü.

Öte yandan hayatını kaybeden Tahir Elçi’nin cenazesi yarın saat 10.00’da morgdan alınarak Yeniköy Mezarlığı’nda defnedileceği belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.