banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı 2'nci gününde

Diyarbakır’da meydana gelen olaylar nedeniyle valilik tarafından Sur ve Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları 2’nci gününde de devam ediyor.

Dün sokağa çıkma yasağının ilan edilen her iki ilçeye girişler polisler tarafından engellenirken, çıkışlara ise müsaade edildiği belirtiliyor.

Her iki ilçede de gece boyunca silah ve patlama sesleri eksilmezken, ilçelerin giriş ve çıkışlarının sıkı bir kontrol altında tutulduğu ve bazı cadde ve sokak başlarına

askerlerin konuşlandırıldığı belirtildi.

Silvan ilçesinde yer yer şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtilirken, Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde oturan mahalle sakinlerinin evlerini terk etmeye başladığı belirtildi.

Her iki ilçede de zaman zaman silah ve patlama seslerinin geldiği bildirilirken, özellikle Sur ilçesinde sokağa çıkanlara yönelik polisler tarafından ateş açıldığı ileri sürüldü.

Halkın sadece ekmek almak için fırınlara gitmesine izin verildiği merkez Sur ilçesinde ise elektrik kesintisi devam ediyor. (Hamza Adiyaman / Emrah Deniz / İdris Kılıçaslan – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.