banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Diyarbakır'da savcılara ikinci saldırı

Diyarbakır Barosu Tahir Elçi'nin öldürüldüğü yerde inceleme yapan Cumhuriyet Savcılarına PKK’liler tarafından ikinci kez ateş açıldı. Polisin karşılık vermesi üzerine kısa süreli yaşanan çatışmada ölen veya yaralanan olmadı.

Diyarbakır Barosu temsilcisinin de aralarında bulunduğu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı  Ramazan Solmaz'ın başkanlığında bir heyet, incelemelerde bulunmak üzere sabah erken saatlerde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ve 2 polisin hayatını kaybettiği yere gitti.

Heyetin incelemesini tamamladığı sırada PKK’liler tarafından uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunuldu. Polisin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışmanın yaşandığı olayda yaralanan olmazken, heyet olay yerinde ayrıldı.

PKK’liler ile polisler arasında yer yer çatışmaların devam ettiği ve çatışmanın yaşandığı bölgeye çok sayıda polisin sevk edildiği belirtildi.

Balıkçılarbaşı esnafının ise çatışmalardan zarar görmemek için işyerlerini kapattığı görüldü.

Hatırlanacağı üzere Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisin hayatını kaybettiği gün incelemede bulunmak üzere olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın da aralarında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, 2 polis  yaralanmıştı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.