banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Diyarbakır'da öğrenci servis ücretleri belirlendi

Diyarbakır’da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına ait öğrenci servisi ücret tarifesi ile personel servis ücret tarifesi belirlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi  (UKOME), personel servis taşımacılığı için 0-10 kilometreye kadar 80 TL, 0-20 kilometreye kadar ise 100 TL olarak ücretlendirildiğini açıkladı.

Öğrenci servis taşımacılığı konusunda ise ücretlendirme şu şekilde yapıldı: “0-3 kilometreye kadar 65 TL, 0-3 kilometreye kadar 55 TL (kardeş indirimi), 0-6 kilometreye kadar 90 TL, 0-6 kilometreye kadar 80 TL (kardeş indirimi), 0-12 kilometreye kadar 100 TL, 0-12 kilometreye kadar 90 TL (kardeş indirimi), 0-20 kilometreye kadar 105 TL, 0-20 kilometreye kadar 95 TL (kardeş indirimi).”

UKOME’den yapılan açıklamada, “rehber personel bulundurulması zorunlu olan servis araçlarından (okul öncesi ve ilkokul öğrencileri) 20 TL ek ücret alınacağı, ek taşımalar (etkinlik ve etüt çalışmaları) için ise günlük 5 TL ek ücretlendirme yapılacağının belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “20 km’yi aşanlar için her kilometreye 2 TL ücret alınacaktır. Yarıyıl tatili ücrete tabi değildir. Kilometre hesabı tek yön üzerinden belirtilen ücretler geçerlidir. Kardeş indirimi aynı araç ile gitmeleri halinde uygulanacaktır. Özel okullar da bu ücretlere tabidir.” denildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.