banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Diyarbakır'da Mekke'nin Fethi konulu program (VİDEOLU)

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi, Mekke’nin fethinin 1384. yıldönümü münasebetiyle  ‘Mekke’nin Fethi’ konulu program düzenledi. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, Kuran tilaveti ile başladı. Ardından Mekke'nin fethini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı, ilkokul öğrencileri tarafından ise kısa bir skeç sergilendi.

Programda açılış ve selamlama konuşması yapan AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, fetih kavramının kültürümüzdeki yerinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Sahabeler şehri Diyarbakır’da düzenlenen yılbaşı eğlencelerini eleştiren Ergin, “Yılbaşı gecesinde Peygamberler ve Sahabeler kenti olan Diyarbakır’ımızda bu maneviyata zarar verecek olan yılbaşı eğlenceleri düzenleyenlere seslenmek istiyorum. Hem dünyanızı hem de ahretinizi bir gecelik Hıristiyan âdetine kurban etmeyiniz. Hz. Muhammed Mustafa (sav) komutasında gerçekleşen bir fethe gerekli önemi göstermeyenlerin, elbette O’nun insanlığa getirdiği değerlerin de çok uzağında bir anlayışa sahip olduklarını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Fetih, bir medeniyet inşasıdır”

Programa konuşmacı olarak Batman’dan katılan Vaiz Murat Kurt da fetih konusuna değindi. “Fetih bir medeniyet inşasıdır.” diyen Kurt, “Peygamber Efendimiz Mekke’yi fethetmek suretiyle bir İslam Medeniyeti inşa etmiştir ve kıyamete kadar bu bayrak dalgalanacaktır.” ifadelerini kullandı. Kalpleri fethetmenin de önemini anlatan Kurt, “Peygamberin bir ismi de kalpleri fethedendir. Mekke’yi fethettiği zaman sadece Mekke’yi fethetmedi insanların kalplerini de fethetti.” dedi

Konuşmaların ardından ilahiler seslendirildi. Ardından Siyer-İ Nebi Yarışması ödül töreni düzenlendi. Program dua ile sona erdi. (Ali Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.