banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

Diyarbakır'da karakola roketatarlı saldırı (Güncellendi)

Bağlar polis karakoluna art arda iki defa roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Atılan roketlerden birinin karakolun jeneratörüne diğerinin de zemin katın alt kısmına isabet ettiği bildirildi. Saldırı sonrası alev alan jeneratöre TOMA’lar müdahale ederken, ara sokaklarda ise çatışma çıktı.

Saat 22.15 sıralarında merkez Bağlar ilçesi tren istasyonu karşısında bulunan karakola art arda iki defa roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrası başlayan çatışma ara ara yaklaşık 20 dakika sürdü. Bir roketin karakol binasının yanındaki jeneratöre diğer bir roketin de zemin katın alt tarafına isabet ettiği ve TOMA’ların ilk müdahalesiyle yangın söndürüldüğü ardından da itfaiye ekiplerinin olay yerine geldiği görüldü.  

Saldırı sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans gelirken, jeneratör yangınından çıkan dumandan zehirlenen 2’si kadın 3 sivilin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Saldırı sonrası ölen ya da yaralanan polisin olup olmadığı ise bilinmiyor. Karakol binasının üst katlarında yer alan lojmanda kalan polislerin aileleri ise evlerini boşaltmak zorunda kaldı

Polis saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.   

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.