banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Diyarbakır'da günlük süt üretimi 80 ton civarında

Diyarbakır Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz, kentteki süt üretim durumuyla ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

Kentte küçükbaş ve büyükbaş olmak üzere, yaklaşık 400 bine yakın hayvan potansiyeli olduğu bilgisini veren Yılmaz, günlük süt üretiminin yaklaşık 80 ton civarında olduğunu söyledi.

Diyarbakır’dan komşu illere süt gönderiliyor

Diyarbakır’dan, Batman başta olmak üzere çevre illere süt dağıtımı yapıldığını belirten Yılmaz, “Diyarbakır’da 400 bine yakın hayvan potansiyelimiz mevcuttur. Günlük süt üretimi yaklaşık 80 ton civarındadır. Bunun tümü kayıt altına alınmıyor. Yani, bu tahmini bir rakamdır. Sadece kayıt altına aldığımız, süt teşvikinden faydalanan üreticilerin ürettiği sütü kayıt altına alabiliyoruz. Diyarbakır’da üretilen süt talebi karşılıyor. Batman’a ve diğer komşu illerimize de süt gidiyor.” dedi.

Süt, Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği fiyatın üstünde satılıyor

Ulusal Süt Konseyi’nin süt fiyatlarıyla ilgili belirlediği ücretin 2 yıldır 1 TL 15 kuruş olduğunu aktaran Yılmaz, Diyarbakır’da belirlenen fiyatın üstünde satışların yapıldığını dile getirdi.

“Üretim potansiyeli fazla olan yerlerde süt toplama merkezleri kurulmalı”

Üretilen sütlerin kayıt altına alınması için kamu kuruluşlarıyla birlikte çalışma yapmaları gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Süt üretiminin ve üretilen sütlerin kayıt altına alınması için birlik olarak Diyarbakır Valiliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğümüzle beraber çalışmamız gerekir. Süt üretim potansiyeli fazla olan ilçelerde ve köylerde süt toplama merkezleri ve soğuk zincirler kurulması lazım. Eğer bunları yaparsak Diyarbakır’da üretilen sütleri kayıt altına alacağız. Ulusal firmalar gelip burada işletme kuracak ve süt alımı rahatlıkla yapabilecek.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.