banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Diyarbakır'da GARD İl Kurulu Toplantısı yapıldı

Dünya Sağlık Örgütünün kronik solunum yolu hastalıklarından kaynaklanan ölümleri azaltmak amacıyla hayata geçirdiği Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği Projesi (GARD) kapsamında, Diyarbakır’da GARD İl Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını (Astım-KOAH) Önleme ve Kontrol Programı Eylem Planı dâhilinde oluşturulan toplantı, Diyarbakır Halk Sağlığı Laboratuvarı Toplantı Salonunda yapıldı.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Doktor Murat Koç başkanlığında gerçekleşen toplantıya, kurul üyesi kurumların temsilcileri katıldı.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Koç, toplantıda yaptığı açıklamada, GARD’ın hedefinin kronik solunum yolu hastalıklarının küresel yükünü azaltmak olduğunu söyledi. Koç, “GARD’ın amacı, kronik hava yolu hastalıkları ile savaşmak için geniş kapsamlı bir yaklaşım başlatmaktır. Bu konuda toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalarda tüm kurum ve kuruluşların işbirliği önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından kurul üyelerine önceki kurulda alınan karar ve uygulamalar hakkında bir sunum yapıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.