banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Diyarbakır'da bin 68 kişi hacca gidecek

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda dün yapılan kura çekimine göre, 2016 yılında kutsal topraklara gidecek hacı adayları belirlenmiş oldu.

Diyarbakır İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Ferhat Toprak, ilçeler de dâhil olmak üzere, kentte toplam bin 68 kişinin hacca gitmeye hak kazandığını açıkladı.

Diyarbakır’da 34 bin 300 kişi kuraya katıldı

Toprak, Türkiye geneli bir milyon 761 bin kişinin tabi olduğu kuraya, Diyarbakır’dan 34 bin 300 kişinin katıldığı bilgisini verdi.

Kutsal topraklara gidecek kişilerin sayısında azalma yaşandı

Geçen yılki sonuçlar göz önüne alındığında, kentte bu yıl hacca gideceklerin sayısında düşüş yaşandığını aktaran Toprak, “2016 yılı haccının hem Diyarbakır’ımız hem de Türkiye’miz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Diyarbakır’dan 34 bin 300 kişi kuraya tabi oldu. Bin 19 normal, 37 müstakil ve 12 otel tip olmak üzere toplam bin 68 kişi sıralamaya girdi. Onun dışındakilerin hepsi yedekteler. Geçen yıl ise bin 75 kişi hacca gitmeye hak kazanmıştı.” dedi.

“Kendilerine hac çıkmayanlar bunu tevekkülle karşılamalı”

Kurada ismi çıkmayan hacı adaylarının bu durumu tevekkülle karşılamasını tavsiye eden Toprak, şunları söyledi: “Hac bir imtihan, bir sabır okulu, aynı zamanda bir çile okuludur. Hazreti İbrahim’den başlayan, Efendimizin (sav) sınırlarını çizdiği bir ibadettir. Dolayısıyla Efendimizin de Hudeybiye’ye kadar gidip de umre yapamayışını göz önüne alan hacılarımızın, kendilerine hac çıkmaması durumunda bunu tevekkülle karşılamasını, kendilerine hac çıkanların da bunu hem hacı olmak hem hacı kalmak düşüncesiyle yapmasını ve örnek bir hacılık temsil etmesini Cenab-ı Hak’tan temenni ediyoruz.”

Hacca gitmeye hak kazanan hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığının göndereceği şifreyi kullanarak internet üzerinden kontenjan belgelerini alabilecek ve il müftülüklerine ya da hac acentelerine giderek hac kayıtlarını yapabilecek. (Hamza Adiyaman/M. Hüseyin Temel-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.