banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Diyarbakır'da bıçakçılar iş yapamıyor

 

Kurban Bayramı öncesinde en fazla mesai yapan zanaatkârların başında gelen bıçak bileyicileri, bir taraftan yeni bıçakları satmak üzere raflara yerleştirirken diğer yandan da vatandaşların eski bıçaklarını bayrama hazırlıyor.

Diyarbakır’daki bıçakçılar artan şiddet olayları nedeniyle iş yapamadıklarını belirterek, kiralarını çok zor çıkardıklarını ifade etti.

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Sipahi Çarşısında 1965 yılından beri bıçakçılık yapan Mehmet Cihangir, Kurban Bayramına sayılı günler kaldığını hatırlatarak, artan şiddet olaylarından dolayı iş yapamadıklarını ifade etti.

“Belli bir istikrar olmadığından dolayı bölge kan ağlıyor”

Geçen sene Kurban Bayramına günler kala günde 100 adet bıçak sattığı dile getiren Cihangir, “ Bu yıl ise günde sadece 3 -5 tane bıçak satıyoruz. Kiramızı zor çıkarıyoruz. Yaşanan şiddet olayları işimizi durma noktasına getirdiği için esnafımız iş yapamıyor. Belli bir istikrar olmadığından dolayı bölge kan ağlıyor” dedi.

Sur içinde sokağa çıkma yasağının iki gün üst üste olması kendilerini çok kötü etkilediğini söyleyen Cihangir, yaklaşan Kurban Bayramından ise herhangi bir umutlarının olmadığını söyledi.

“Bugün sadece iki bıçak sattım”

Cihangir devamla, “Bütün Diyarbakır halkı ve esnafı beni tanıyor. Bugün sadece iki bıçak sattım. Sattığım bıçaklardan 5 lira kar ettim. Günlük dükkân giderim 50 liradır. Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı işim durma noktasına geldi” diyerek çatışmaların esnafı olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Son olarak büyük alışveriş merkezlerinin de satışlarını kötü yönde etkilediğini ifade eden Cihangir, alışveriş merkezlerinin bir bıçağı kredi kartına taksitle sattığına dikkat çekti. (M.Hüseyin Temel / Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.