banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Diyarbakır'da belediye otobüsleri çarşaflı yolcuları almıyor

Diyarbakır’da çarşaflı kadınlar, Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma yapan otobüslerinin kimi işgüzar şoförleri tarafından araçlara alınmıyor. Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde çarşaflı kadın yolcular, el kaldırdıkları otobüsün şoförünün kasıtlı olarak durmadığını ve bu gibi tavırlarla sıkça karşılaştıklarını belirttiler.

Söz konusu olan skandal olay, 4 Kasım 2015 tarihinde saat 16.00 sıralarında Şehitlik semti 108. sokakta meydana geldi.  Mağdur kadınlar durağa 2 kilometre uzak olduğu için evlerinin önünde otobüs beklediklerini belirterek,  otobüs şoförlerinin kendileri çarşaflı olduğu için bilinçli olarak durmadıklarını belirtiler.

Çarşamba günü pazardan döndükten sonra belediye ait olan otobüse binmek için ellerini kaldırdıklarını belirten mağdur Seniha P, “Çarşaflı olduğumuz için kimi otobüs şoförleri bizi araçlara almıyor. El kaldırdığımızı gördükleri halde durmuyorlar.  Evimize yakın otobüs veya minibüs durağı olmadığı için biz 2 kilometre uzakta olan durağa gitmek zorunda kalıyoruz. Allah’ın isteği doğrultusunda İslami bir hayat yaşamaya çalışıyoruz. Tesettürümüz çarşaf olduğu için bize bu şekilde davranıyorlar. Bu tür tavırlarla sık sık karşılaşıyoruz.” diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

Olayın mağduru olan diğer bir yolcu Özlem K. ise semt pazarından dönerken kendilerinden önce çocuklar için otobüsün durduğunu ama kendileri el kaldırınca geçip gittiğini söyledi.

Çarşaf giydikleri için sürekli belediye otobüslerinin şoförleri tarafından mağdur edildiklerine dikkat çeken Özlem K, “Neden bize böyle yapıyorlar. Allah’ın emrine uymamız, çarşaf giymemiz suç mu? Bize karşı sürekli aynı tavır içine giriyorlar. El kaldırıyoruz durmuyorlar. Aynı şoförler bizim dışımızda aynı yerde herkesi otobüse alıyorlar. Ama biz gördüklerinde durmuyorlar. Bu zihniyet daha önceleri farklı alanlarda çarşafa hakaret etti. Bizim giyindiğimiz çarşafa karşı düşmanlıkları da oralardan geliyor. Bizi mağdur edenleri Allah’a havale ediyoruz.” diye konuştu.

Başta kadına yönelik şiddet olmak üzere benzeri konularda çeşitli aktiviteler yaparak kadınların yanında olduğunu iddia eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde yaşanan bu tür skandallar, söz konusu olaylar sebebiyle samimiyetlerini sorgular kılıyor.

Belediyeni hizmet sunumlarında kadınlara giysilerine göre muamele edilmesi, özellikle de tesettürlü-çarşaflı kadınlara yönelik çifte standart uygulanması, halkın tepkisini çekiyor. Yaşanan bu olay karşısında Belediye yetkililerinin nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu oldu. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.