banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Diyarbakır'da BDP'lilerin AK Parti itirafı!

Yerel seçim yarışının hem büyükşehirde ve hem de ilçelerde AK Parti ile BDP'nin arasında geçtiğiDiyarbakır'da çözüm sürecinin etkisi ile huzurlu bir ortam hakim.
Diyarbakır Sur'da iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, PKK'nın KCK yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında tutuklanmış ardından hastalığı gerekçe gösterilerek tahliye edilmişti.
BDP'nin kalesi olarak anılan Diyarbakır'ın tarihi ilçesi Sur'u marka şehir yapmak için belediye başkanlığına talip olan AK Parti eski Diyarbakır il başkanı ve milletvekili, AK Parti Diyarbakır Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, Diyarbakır'daki seçimin havasını ve BDP ile olan diyaloglarını aktardı.
BDP'LİLER AK PARTİLİ KURT'U PARTİLERİNE DAVET EDİYOR
Diyarbakır'ın en büyük ilçelerinden biri olan ve 115 bin nüfusa sahip olan Sur'da yaklaşık 60 bin seçmen oy kullanacak. AK Partili Kurt, memleketinde herkes tarafından çok sevilip, sayılıyor. Kurt, hem BDP'lilerle hem de HÜDA-PAR'lılarla diyalog halinde. Kurt'un esnaf ziyaretlerinde halktan büyük ilgi gördüğüne bizzat şahit olduk. Kürt sorunu konuşunda önemli çalışmaları ile tanınan Kurt, AK Parti ideolojisini ve Kürtlere bakış açısını elinden geldiğince anlatmaya çalılşıyor. Şehirde kimi BDP'lilerin teveccühü ile karşılaştığını da söyleyen Kurt, zaman zaman da BDP'lilerin kendisine partilerinden aday olması için davet ettiğini ve BDP seçim bürosuna yaptığı ziyareti anlattı.
BDP'NİN SEÇİM BÜROSUNDA OTURAN AK PARTİLİ ADAY
BDP'lilerin seçim bürolarına giderek sohbet eden ve hayırlı olsun dileklerinde bulunduğunu söyleyen AK Parti Diyarbakır Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, "BDP'lilerin kimisi şaşırıyor, kimi hayırlı olsun diyor, kimi de partisine davet ediyor. Çözüm sürecini tartışmak isteyenler de oluyor" diyerek bizi şaşırttı.
Kurt BDP ziyaretinin izlenimlerini şöyle sürdürdü; "Çözüm sürecini yürütecek tek parti AK Parti'dir bunu geçtiğimiz 90 yıl herkese gösterdi. Türkiye'ye barış getirecek bu fırsatı değerlendirmemek tüm halklara büyük ihanet olur. Üniversite yıllarından başlayan Kürt sorunu mücadelemizi bilen BDP'lilerin bile teveccühü ile karşılaşıyoruz. Ama siyaseti slogandan ibaret olarak gören kitleler de tepki gösteriyor ama çevresi tarafından uyarılınca susuyorlar. "

KÜRTLERİN YENİ KURTULUŞ SAVAŞINDAN BEKLENTİSİ BİR DAHA ALDATILMAMAK

Çözüm sürecinin bölgedeki yansımalarını anlatan Kurt, "AK Parti milletin taleplerine dönük çalışmalar yürütüyor. Halkın bu güne kadar çektiği mazlumiyetleri çektirmemek için çaba sarf ediyor. Tabi bu geçişin sancılarını, sıkıntılarını çekiyoruz. Hizmet bekleyen vatandaş algısı olan yeni bir devlet kurmaya çalışıyoruz. Yeniden bir kurtuluş savaşı veriyoruz.Kürtlerin bu kurtuluş savaşından beklediği 100 yılda yapılan aldatmanın bir kez daha tekrarlanmaması." açıklamasını yaptı.

BDP'LİLER BİLE İTİRAF EDİYOR

Sur Belediyesi için projeleriniz neler sorusuna Abdurrahman Kurt, "BDP'liler dahi biz belediye başkanı olursak Sur'un bugünden daha iyi bir yerde olacağını biliyor. Ama maalesef burada slogan üzerinden siyaset yapılıyor. Hizmet veya projelerle değil ideoloji üzerinde propaganda yapılıyor. Sur'da seçimi kaybeden olmasın Kürtler de kimlik de yoksullar da kazansın, bizim Kürt sorununa nasıl baktığımızı, çözüm arayışımızı herkes görüyor. Burada 15 yıldır şehri yöneten parti raylı sistem vaadi verdi ve maalesef bugün Diyarbakır'da rayları görmek mümkün değil." Şeklinde yanıt verdi.

"DİYARBAKIR'IN YÜZYILINA İMZA ATACAĞIZ"

Burada proje çok yapacak adam yok diyen Abdurrahman Kurt "Sur'u marka şehir haline getirecek çalışmalar yürüteceğiz. Şehrin kendi Ortaçağ mimarisini onaracağız. Bizim rakiplerimizin bunu yapabileceğini düşünsem zaten bu kadar üzülmem. Dolayısıyla yeni bir 5 yılı Sur'un kaybetme şansı yok. Kendi uluslararası tecrübelerimle, devlette her kademenin sonsuz destek vereceği bilinçle Diyarbakır'ın yüz yılına imza atacağımı söyleyebilirim. Diyarbakır'da belediye başkanı yapacaksam Sur'da yaparım dedim ve burada olmak ayrıcalıklı olacak." ifadelerini kullandı.

TRAFİK IŞIKLARININ RENGİNİ DEĞİŞTİREN DEVLETTEN KEMİKLERİN PEŞİNE DÜŞEN DEVLETE

Diyarbakır'ın çözüm süreci ile nereden nereye geldiğini anlatan Abdurrahman Kurt, "Evrensel trafik ışıkları renginin Diyarbakır'da değiştiğini, babaların cinnet geçirerek oğullarını vurduğu bir coğrafyadan bahsediyoruz bunun altını çizmek lazım. Şimdi faili meçhullerin, kemiklerin peşine düşen bir hükümeti konuşuyoruz." açıklamasını yaptı.

Saha araştırmaları ve anketler yaptırıyor musunuz sorusuna, "Gelen duyumlar büyük bir olasılıkla kazanacağımız yönünde, eski BDP'li isimlerle beraber çalışıyoruz, Kürt sorunun çözümüne nasıl baktığımızı bilenler ile birlikte burada önde olduğumuzu BDP'den bile söyleyenler var." cevabını veren Kurt, seçim öngörüsünü açıklarken,"Kazanacağız, alacağız ifadelerini sevmediğini ve bu kenti ayağa kaldırmak bizim işimiz. Kazanırsam mimar eşimle birlikte çalışacağım" dedi.

omer.sut@haber7.com

okkes.koska@haber7.com

Haber7

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.