banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Diyarbakır'da 8 PKK'li tutuklandı

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesinde Salı günü sona eren sokağa çıkma yasağında birçok mühimmat malzemesiyle yakalanan 61 kişiden 8 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada Sur ilçesinde yapılan baskınlarda ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı: “ 1 adet roketatar silah, 6 adet Kaleşnikof marka tüfek, 1 adet M1 marka yarı otomatik tüfek, 12 adet av tüfeği, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet el yapımı silah, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 tanesi olay yerinde imha edilen toplamda 5 adet 12 kilogramlık mutfak tüpüne hazırlanmış el yapımı bomba (EYB), 1 adet yangın tüpüne hazırlanmış kablo düzenekli EYB, 56 adet boru tipi EYB, 214 adet EYB yapımda kullanılan metal boru, 1 adet küp şeklinde EYB metal dış kabı, 75 kg patlayıcı yapımında kullanılan sodyum klorat, 3 adet el bombası, 4 adet antitank roketatar mühimmatı, 5 adet roketatar sevk motoru, 743 adet BTÖ mensuplarınca başta Kanas, Kaleşnikof ve M1 marka tüfeklere ait fişek, 33 adet 7,65 mm fişek ile 49 kurusıkı tabancaya ait fişek, 240 adet BTÖ mensuplarınca kullanılan başta Kanas, Kaleşnikof ve M1 marka tüfeklere ait kovan ile 3 - 8 adet 9 mm fişeğe ait kovan, 21 adet farklı marka ve model silahlara ait şarjör, 1 adet 16’lık havai fişek rampası, 5 adet telsiz ve aparatları, 3 adet bıçak, çok sayıda maytap ve uyuşturucu madde.”

Olaylarla ilgileri olduğu değerlendirilen ve suç eşyaları ile yakalanan, aralarında bir Suriyelinin de bulunduğu  61 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 61 şüpheliden R.Ö.,İ.E.,M.V.,M.T.,U.B., F.P., R.O. ve A.Y.A. isimli 8 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından  ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek’ eylemleri iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.