banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Diyarbakır'da 18 camide ibadet yapılamıyor

Dün gece Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümüydü. Yurt geneli hemen hemen bütün camilerde Mevlid Kandili dolayısıyla etkinlikler düzenlenirken sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki camilerde ise herhangi bir program düzenlenemedi.

Kandillerde ve önemli gecelerde âdeta dolup taşan ilçedeki 18 camide çatışmalar nedeniyle Mevlid Kandili de idrak edilemedi. Mevlid Kandilini kendi camilerinde idrak edememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen halk, buna rağmen evlerinde ya da başka camilerde bu geceyi ihya etmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

Halk, bir an önce camilerinin açılıp eskisi gibi huzurlu bir şekilde ibadetlerini yapmak istiyor.

Hatırlanacağı üzere sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesinde meydana gelen çatışmalarda kentin ilk Osmanlı eseri olan Fatih Paşa Camii ateşe verilmişti. Çıkan yangında caminin orijinal kapısı tamamen yanarken, altın varaklı minberi de zarar görmüştü. Söz konusu cami defalarca kurşunların hedefi olmuştu. (M. Hüseyin Temel- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.