banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Diyarbakır'da 1 polis hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Sur ilçesiyle Yenişehir ilçesinin bazı mahallelerinde sabah 05.00’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, bir polisin daha önceden döşenen el yapımı bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybettiği, 6 polisin çatışmalarda yaralandığı ve 3 PKK’linin de öldürüldüğü belirtildi.

Diyarbakır Valiliği, yaşanan olaylar nedeniyle Sur ilçesi ile Yenişehir ilçesinin bazı mahallelerinde saat 05.00'ten ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini bildirilmişti.

Sokağa çıkma yasağının ardından PKK’ye yönelik başlatılan operasyonlarda, Fatihpaşa Mahallesi sokaklarında, PKK’nin yola döşediği bombanın zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu araç içinde bulunan bir polis ağır yaralandı. Ağır yaralanan polis memuru kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Operasyonun devam ettiği 9 Mahalleden Fatihpaşa ve Hasırlı mahallelerinde 6 polisin de yaralandığı 3 PKK’linin öldürüldüğü belirtilirken, çatışmalarda bir kadının yaralandığı ayrıca Kurşunlu Mahallesinde mahsur kalan bir kadının zırhlı polis ekipleri eşliğinde 112 Acil servis ekiplerince alındığı öğrenildi. . (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.