banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Diyarbakır Valiliğinden 'patlama' açıklaması

Diyarbakır Valiliği Yenişehir ilçesinde meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü 4 çocuğun yaralandığı patlamaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada,  Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi 236'ıncı sokakta meydana gelen patlamanın ardından yapılan ihbar sonrası polisin olay yerine sevk edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Yaşanılan patlamaya ilişkin olarak yapılan ilk incelemelerde; 1997 doğumlu E.Y isimli bir erkek şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği, yaşları 3 ila 8 arasında değişen toplam 4 çocuğun ise yaralandığı tespit edilmiştir. Yaralı çocuklar tedavileri için hastanelere sevk edilmiştir." Denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hayatını kaybeden şahsın yapılan parmak izi sorgulamasından; şahsa 'kamu malına zarar vermek' ve 'PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmak' suçlarından adli işlem yapıldığı tespit edilmişti.

Olay yerinde yapılan detaylı incelemelerde tüp içerisine hazırlanmış EYB (el yapımı bomba)'ye ait parçalar elde edilmiştir. Tüp içerisine hazırlanmış EYB'nin E.Y isimli şahıs tarafından taşınması esnasında patladığı değerlendirilmektedir."

Patlamanın meydana geldiği sokak üzerinde bulunan evlerde maddi hasarın meydana geldiği ifade  edilen açıklamada, konuyla ilgili adli tahkikatın başlatıldığı belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.