banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Diyarbakır Valiliğinden Kurşunlu Cami açıklaması

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada; Osmanlı eseri olan, Bıyıklı Mehmed Paşa tarafından 1516–1521 yılları arasında yaptırılan Fatih Paşa Camii’nin (Kurşunlu Camii) PKK'liler tarafından yakıldığını belirtti.

Açıklamada, “Olayları nedeniyle özellikle kuzey giriş cephesi, orijinal kapı ve doğramaları ile çevre duvarları daha önce büyük oranda hasar görmüş olan tarihi miras Fatih Paşa Camii’nin, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce onarılması için analitik projeleri hazırlanmaya başlanmış ve onarılması planlanmaktaydı.” denildi.

Açıklamanın devamında, Sur ilçesinde polislerin hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla faaliyet yürüttüğü bölgede, çalışmaları engellemek amacıyla 07 Aralık 2015 tarihinde sabah 09.20 sıralarında PKK’liler tarafından cami içerisinde yangın çıkarıldığı, orijinal kapı ve kepenklerin yandığı, duvarların hasar gördüğü bilgisinin edindiği ifade edildi.

Açıklamada son olarak, PKK’liler tarafından yolların hendek ve barikatlarla kapatılması ve saldırıların devam ettirilmesi nedeniyle itfaiye ve polis tarafından yangına müdahale edilemediği, saat 16.00 itibariyle yangının kendiliğinden söndüğü belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.