banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Diyarbakır Valiliği: Canlı bomba yakalandı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi 53. Sokak'ta bulunan Surkent Villalarında IŞİD’e ait hücre evi olduğu iddia edilen evlere düzenlenen baskınlarda bir canlı bomba ve çok miktarda mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, baskın yapılan eve girişte bir canlı bombanın kendisini patlatması ve yaşanan çatışmada 2 polisin hayatını kaybettiği, 5 polisin yaralandığı belirtildi.

2 ayrı hücre evinde çıkan silahlı çatışmada, 7 örgüt mensubunun öldüğü kaydedilen açıklamada, 15 kişinin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Canlı bombanın ele geçirildiği evde yapılan incelemelerde çok miktarda TNT (Trinitrotoluen) ve RDX (siklotrimetilen-trinitramin) (C4, A4) bulunduğu belirtilen açıklamada, 2 adet Kaleşnikof marka silah,  8 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 17 adet sağlam fünye (Elektrikli Kapsül), 3 adet patlamış fünye, 200 kilo Amonyum Nitrat,  4 adet el bombası gövdesi,  128 adet kibrit başı eczası diye adlandırılan fünye,  3 adet EYB dış kabı,  95 metre korteks (ara patlayıcı), çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.