banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Diyarbakır otogarında bayram hareketliliği

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Diyarbakır otogarında hareketlilik artı. Bayramı memleketlerinde aileleri ile birlikte geçirmek isteyen yolcular, otogarda duygularını paylaştı.

İnşaat işçisi Hakan Koldaş, Kahramanmaraş’tan Diyarbakır'a gelerek bayramı memleketinde geçirmek istediğini söyledi. Memleketini çok özlediğini kaydeden Koldaş, kış ayını Diyarbakır’da geçirdikten sonra tekrar batıya giderek çalışacağını ifade etti.

Marmaris’ten memleketi Diyarbakır’a gelen Mehmet Çiçek ise “Bayramı burada geçirmek istiyorum. Ailemi çok özlediğimden dolayı bayramı onlarla beraber geçmek istiyorum.” dedi.

Silvan’da Diyarbakır’a gelerek akrabalarını ziyaret edeceğini söyleyen Aziz Örüç ise Silvan’da şiddet olayları olduğu için bayramı Diyarbakır’da geçirmek istediğini belirtti.

“Bayramı akrabalarım ve ailemle geçirmek için memleketime geldim”

İstanbul’dan Diyarbakır’a bayramı geçirmek için geldiğini kaydeden Mesut Örüç, “İstanbul’da hiç bir akrabamız yok. Sadece çalışmak için gittik. Bayramı akrabalarım ve ailemle geçirmek için memleketime geldim. Sezon işçisi olduğumdan dolayı bayramdan sonra tekrar gitmeyi düşünüyorum.” diye konuştu.

Öte yandan geçen Ramazan Bayramı’nda yoğunluktan dolayı bazı firmalar ek seferler düzenlerken, bu bayramda ise ek seferlerin düzenlenmemesi dikkatlerden kaçmadı.

İslam âleminin bayramını kutlayan bir firma yetkilisi Sıtkı Baran, “Özellikle batıda çalışan mevsimlik işçiler, bayramda Diyarbakır’a dönüyor. Kış ayına da girdiğimiz için oraya fazla giden olmuyor. Diyarbakır-Ankara bileti 90 TL değerindedir. Diyarbakır-İstanbul bileti ise 120 TL’dir.” şeklinde konuştu.

“Geçen bayrama göre yoğunluk çok az”

Otogarda yoğunlukların bayramdan sonra 25 Eylül’den başlayıp Eylül’ün 30’una kadar devam ettiğini kaydeden Fırat Özel, “Geçen bayrama göre yoğunluk çok daha az. Nedeni ise okulların geç açılması ve kış ayına girmemizdir. Bilet fiyatları uçaklara göre yüksek olduğu için otobüsler fazla tercih edilmiyor.” şeklinde konuştu.

Bayramdan sonra yoğunluk oluşacağını belirten firma yetkilisi Diyar Laçin, geçen bayrama göre yolcu sayısında düşüş olduğunu belirterek araçlarının Diyarbakır’dan boş gittiğini ancak dolu döndüğünü ifade etti. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.