banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Diyarbakır Müftüsünden 'Mevlid Kandili' mesajı

Hz. Muhammed (sav)’in kutlu doğumunun bin 444’üncü yıldönümü münasebetiyle açıklamada bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, bu mübarek gecede tüm Müslümanların Ashab-ı Kiram gibi karanlıkları aydınlatan nura ve onun ahlakına seslenmesi gerektiğini vurguladı.

Müminlerin Hz. Peygamber’i kendi canlarından daha aziz bilmeleri gerektiğini belirten İşliyen, Hz. Muhammed’in Kur’an’ın ifadesiyle müminlere kendi öz canlarından daha evla olduklarını ifade etti.

22 Aralık Salı’yı 23 Aralık Çarşamba’ya bağlayan gecenin mübarek bir gece olduğunu belirten Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, “Bu gece Hz. Muhammed’in dünyayı şereflendirdiği gecedir.  Yani Mevlid Kandili’dir. Peygamber efendimiz, zulmün ve cehaletin en çok yaşandığı bir çağda dünyayı şereflendirmiştir. 40 yaşlarındayken ‘İkra’ ile başlayan vahiyle, yaklaşık 23 senede insanlığın değişmesine vesile olan bir dönüşüm hareketini başlatmıştır.” dedi.

Ümmet olarak büyük sıkıntılar çektiklerini belirten İşliyen, ateşin İslam dünyasının her yanını yakmakta olduğunu söyledi.

Hz. Muhammed’in mevlidinin idrak edildiği bugünlerde onun ahlakının, güzelliklerinin örnek alınması için daha çok çaba göstermek gerektiğini dile getiren İşliyen, “Hz. Peygamberi Medine’de bekleyen ‘Ay doğdu üzerimize’ diyerek seslenen Sahabe-i İkram gibi biz de içerisinde bulunduğumuz karanlıkları aydınlatacak nura, onun ahlakına seslenmeliyiz.” diye belirtti. 

İslam ümmetinin yaşadığı sorunlara da değinen Müftü İşliyen, son dönemlerde mezhep ve etnik çatışmaların Müslümanları daha fazla birbirini ayrıştırdığına dikkat çekti. Hz. Muhammed’in Evs ve Hazreç kabileleri arasında meydana gelen ırkçılık, kabilecilik temayüllerine karşı aldığı tavırlara değinen İşliyen, Hz. Peygamber’in bu tür soruncuları ‘Kokuşmuş Dava’ olarak tanımladığını vurguladı.

Mevlid Kandilinde Müslümanlar ve İslam âlemi için duada bulunan İşliyen, “Ya Rabbi! Hz. Muhammed’in hoşgörüsünün, Onun Kur’an anlayışının, Onun ibadet anlayışının, Onun komşuluğunun, Onun aile reisliğinin, ticaret ahlakını, kardeşlik hukukunu hayatımıza daha çok yerleşmesini nasip et. Bütün İslam ümmetinin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.” dedi.  (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.