banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Diyarbakır Müftülüğünden 'Fatih Paşa Camii' açıklaması

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda, tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisinin yakılmasıyla ilgili Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yangın sırasında saldırıların devam etmesi nedeniyle itfaiyenin yangına müdahale edemediği belirtildi.

Açıklamada, Kurşunlu Camisi’nin Diyarbakır’da ilk Osmanlı eseri olduğuna dikkat çekilerek, söz konusu caminin PKK’liler tarafından yakıldığı ifade edildi.

Caminin tekrardan onarılma projelerinin hazırlandığı ifade edilen açıklamada, “Terör olayları nedeniyle özellikle kuzey giriş cephesi, orijinal kapı ve doğramaları ile çevre duvarları daha önce büyük oranda hasar görmüş olan tarihi miras Fatih Paşa Camii’nin, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce onarılması için analitik projeleri hazırlanmaya başlanmış ve onarılması planlanmaktaydı.” denildi.

Açıklamanın devamında, PKK’nin cami içerisinde yangın çıkardığı belirtilerek, yangında orijinal kapı ve kepenklerin yandığı, duvarların hasar gördüğü belirtildi.

PKK’lilerin yollara hendek ve barikat kurması, saldırıların devam etmesi nedeniyle itfaiye ve güvenlik güçleri tarafından yangına müdahale edilemediği ifade edilen açıklamada, bölgenin güvenliği sağlandıktan sonra gerekli çalışmaların yapılacağı bildirildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.