banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Urfa Yumurtalı Köfte Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası hizmete açıldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yurt dışına açılmasını sağlayacak olan Diyarbakır Hava Limanı Yeni Terminal Binası ilk uçak seferleriyle hizmete girdi.

Diyarbakır’da yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan ve 300 milyon liraya mal olan yeni terminal binasının tamamlanmasının ardından, eski terminal binasından taşınıldı. Gece geç saatlere kadar süren taşınma işlemlerinin ardından personel göreve başladı.

Yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binasının yapımının tamamlanması ve artık yurt dışı uçuşlarına başlanılacak olmasıyla yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağı belirtiliyor. Ayrıca bu yatırımın, Diyarbakır’ın yanı sıra Güneydoğu’nun da ekonomik ve turizm açısından gelişimine önemli katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

95 bin metrekare kapalı alana sahip yeni terminal binasında; 6 köprü ve bin 88 araçlık kapalı otopark, arıtma tesisi, güç ve ısı merkezinin de yer alacağı kaydedildi. 

Diyarbakır’la birlikte bölgenin de çehresini değiştirecek büyük yatırım olan Diyarbakır Havalimanı yeni terminalinde 10 uçağa aynı anda hizmet verilebilecek, 10 uçaktan 6’sının yolcuları körüklü hizmet alacağı belirtiliyor. DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi) Diyarbakır Müdürlüğü’nün, Yeni Terminal Binası ve Apron’da aksaklık yaşanmaması için bütün tedbirleri aldığı bildirildi.  (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.