Notice: session_start(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/var/lib/lsphp/session/lsphp70) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Diyarbakır esnafı mevlidi buruk geçiriyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Diyarbakır esnafı mevlidi buruk geçiriyor

Hz. Muhammed (sav)’in dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan mevlit kandiline olaylarla giren Diyarbakır esnafı, kandili buruk geçiriyor. Tüm sıkıntılara rağmen mevlit kandilini gereği gibi kutlayacaklarını belirten esnaf, kandilin yaşanan çatışmaların son bulmasına vesile olmasını temenni ettiler

Müslümanların peygamberin sünnetine sarılması gerektiğine işaret eden Mesut Bingül,  herkesin onun şerefiyle şereflenmeye gayret göstermesi gerektiğini belirtti.

Allah’ın tüm Müslümanlara yardımcı olmasını dileyen Bingül,  “Dini dili ve ırkı bizim için fark etmez.    Kutsallarımız olan camilerin yakılması da bizi derinden üzmüştü. Keşke sadece mevlidi konuşabilseydik. Peygamberimiz alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Biz de onun ümmeti olarak diyoruz ki Allah insanlarımıza feraset gözüyle bakmayı nasip etsin. Mevlit kandilinin zulüm altında olan tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” dedi.

“Allah Müslümanlara beraberlik nasip etsin”

Bu geceki mevlit kandilinin Müslümanlara mübarek olmasını dileyen Abdulhalık İpek, Peygamberin dünyaya gelişinin Müslümanlar için ışık olduğunu söyledi.

Peygamberin en büyük öğretmen olduğunu ifade eden İpek, “Bizim en büyük öğretmenimiz efendimizdir. Allah bu gecenin hürmetine Müslümanlara birlik ve beraberlik nasip etsin. Sahabeleri benimsemeyen insanlar sahabe diyarı olan Diyarbakır’ı ne hale getirdiler. Müslümanların peygamber mirasına sahip çıkması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.    

Peygamber mirasına ve değerlerine sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Cüneyt Yüce ise  “İslam’ı güzel bir şekilde yaşayarak insanlara aktarmamız lazım ki ahiret gününde boynu büküklerden olmayalım. Ben bu vesileyle tüm İslam aleminin mevlit kandilini kutluyorum.” şeklinde konuştu.   (Yunus Sırat, Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.