banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Diyarbakır esnafı iflasın eşiğinde

Yaşanan şiddet olayları her geçen gün artarken ve Diyarbakır merkez ve diğer ilçelerde sürekli olayların çıkması esnafı canından bezdirdi.

Yaşadıkları sıkıntılar hakkında açıklama yapan esnaf, şiddet olaylarından dolayı iflasın eşiğine geldiklerini belirtti.

İş yerlerinin olduğu bölgelerde yaşanan olaylardan dolayı işlerini ve huzurlarını kaybettiklerini söyleyen Ahmet Serin, “Rahat bir şekilde dışarıda dolaşamıyoruz. Çocuklarımızı alıp bir yerlere gidemiyoruz.  İşlerimiz durmuş halde. Müşteri yok ve olmadığı için bir şey yapamıyoruz. Biran önce bu olayların bitmesini istiyoruz. Kesinlikle esnaf olarak buna karşıyız. Böyle devam ederse esnaf olarak bitme durumuna geliriz. Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağından dolayı mal alamıyoruz.” dedi.

Olaylar olmadan önce işlerinin az da olsa iyi olduğunu dile getiren Serin, “Daha önce işlerimiz az da olsa vardı. Şimdi piyasa durma noktasına gelmiş. Polis, olaylara zamanında müdahale etmediği için bunlar oldu. Kiramızı zor çıkartabiliyoruz. Olaylardan önce iş yerimiz 21.00’e kadar açıktı. Şimdi karanlık çöktüğü gibi kapatıyoruz. Can güvenliğimiz yok.” ifadelerine yer verdi.

Başka bir esnaf Sinan Kılıç ise “Diyarbakır üzerine çok büyük bir oyun oynanıyor. Dış güçlerin oynadığı oyunlar genelde Diyarbakır’da sürüyor.  Diyarbakır’ın gelişmesini istemiyorlar. İnsanı etkileyecek büyük propagandalar dönüyor. Halkımız olaylardan çok etkileniyor.  Çatışmaların şehir içinde olmaması gerekir. Diyarbakır’ın birçok yerinde esnaf kan ağlıyor. Kiramızı ödeyemiyoruz.” diyerek yetkililerden bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Daha önce saat 23.00’e kadar mesai yaptıklarını aktaran Kılıç, “Son yaşanan olaylardan sonra saat 18.00’e kadar açık kalabiliyoruz. Biraz daha geç olduğunda fırına ekmek almaya gitmeye dahi tereddüt ediyoruz.  Çok zor durumdayız.  İnsanların bir ümmet olarak yaşayabilmesi gerekir.” ifadelerini kaydetti.

Esnaf olarak iş yapamadıklarını belirten Celal Sağdaş, “Esnaf olarak rahatsız oluyoruz. İş yapamıyoruz. Saat 16.00’dan sonra eve gitmek zorunda kalıyoruz. Esnaf olarak bir şey yapamıyoruz. Artık iş yok kiramızı ödeyemiyoruz. Biran önce olayların bitmesini istiyoruz.” diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen başka bir esnaf ise “Ciromuz yarı yarıya düşmüş durumda. Artık, evde oturmaktan sıkılıyoruz. Dükkânımızı açıp önünde akşama kadar bekliyoruz. Amacımız para kazanmak ancak olaylardan dolayı bunu bile düşünemiyoruz. Halk, rahat bir şekilde alışveriş yapmak ve esnaf da malını satmak istiyor ancak olaylar nedeniyle maalesef kimse alışveriş de yapabiliyor ne de esnaf malını satabiliyor. Küçük esnaf olarak biz pek etkilenmeyebiliriz ancak büyük esnaf olaylardan daha fazla etkileniyor.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.