banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Diyarbakır Barosu: Soruşturma etkin bir şekilde yürütülsün

Diyarbakır Barosuna üye avukatlar, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin geçtiğimiz hafta Sur semtinde bulunan Dörtayaklı Minare’nin yanında basın açıklaması yaptıktan sonra çıkan çatışmada hayatını kaybetmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Adliyesi önünde cübbelerini giyerek toplanan avukatlar adına Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen okudu.

Özmen, basın açıklamasında Tahir Elçi’nin öldürülmesinden sonra başlatılan soruşturmanın etkili bir şekilde yürütülmediğini savundu.

Soruşturmanın polis teşkilatı dışında kurulacak bağımsız bir ekip tarafından yürütülmesini istediklerini dile getiren Özmen, “Kamuoyuna yansıyan görüntüler ve olayın oluş şekli itibari ile baro başkanımızın katledilmesine yönelik saldırının baş şüphelisi bizce polistir. Şüphelisinin polis olduğu olaylarda soruşturmanın yine polisçe yürütülmesi soruşturmanın bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Bu nedenle soruşturmanın polis teşkilatı dışında kurulacak bağımsız bir ekip tarafından yürütülmesini talep ediyoruz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, kısa süreli oturma eylemi yaptılar. (Hamza Adiyaman, M. Hüseyin Temel- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.