banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Diyarbakır Baro Başkanı hakkında yakalama kararı

Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi yakalama kararı çıkardı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında, 14 Ekim'de CNN Türk televizyonunda katıldığı bir programda sarf ettiği ''Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK, silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir.'' sözleriyle ilgili soruşturma başlatarak,   Elçi hakkında, yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının talebini değerlendiren Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Öte yandan İLKHA muhabirinin konuyla ilgili telefonla görüştüğü   Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin bürosu,  Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliğinin yakalama kararı çıkardığını doğruladı.  

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.