banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Diyarbakır AFAD'a üç yeni araç

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AFAD’ın Diyarbakır’a 3 adet yeni nesil orta tonajlı Arama ve Kurtarma Müdahale Aracı gönderdiğini açıkladı. Yaklaşık 5 ton ağırlığında olan araçların 6 personel taşıma kapasitesine sahip olduğunu belirtildi.

Vali Hüseyin Aksoy, “Yeni nesil orta tonajlı Arama ve Kurtarma Müdahale Araçları sayesinde, Diyarbakır ilimiz ve bölge illerinde meydana gelebilecek afet ve acil durumlara müdahale kapasitesi ve kalitesi artmış, aynı anda farklı bölge ve alanlarda yapılacak çalışmalar için ekipman ihtiyacı yüksek oranda giderilmiştir.” şeklinde konuştu.

Daha sonra araçlar hakkında bilgi veren Vali Aksoy, Tepe lambası, anons ve siren sistemi bulunan araçların uzak bağlantı yoluyla başka bir ortamda izlenebilir özelliğe sahip olduğunu söyleyerek, “Araçlarda saha-operasyon kayıt kamerası da mevcut. Navigasyon, araç takip-izleme sistemi, telsiz haberleşme sistemi, kumanda sistemiyle otomatik yönlendirilebilen aydınlatma kulesi gibi ilave donanımları bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Vali Aksoy konuşmasının devamında, yeni nesil hidrolik kesme-ayırma setleri ve güç üniteleri, jeneratörler, yeni nesil enkaz altı görüntüleme sistemleri, kaldırma yastıkları, 27 ile 11 kiloluk kırıcı ve deliciler, duman tahliye fanı, yeni nesil beton ve demir kesme ekipmanları, çok amaçlı sedye, manuel ekipmanlar ve arama kurtarma ekipmanların bulunduğunu ifadelerine ekledi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.