banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Diyarbakır 9. Travel Turkey İzmir Fuarında

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan, “Travel Turkey İzmir Fuarı” 9. kez start verdi. Diyarbakır’ın kültürel ve tarihi değerleri ile turizm potansiyelinin tanıtılacağı Travel Turkey İzmir Fuarına bu sene; Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Diyarbakır Ticaret Borsası ile birlikte, ilde faaliyet gösteren turizm işletmeleri ve oteller katıldı.

Diyarbakır; İzmir Gaziemir Fuar Alanında bu yıl “Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı” çalışması ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmeye hak kazanan Diyarbakır Surlarının işlendiği stant tasarımıyla yer aldı. Stantta Diyarbakır’ın yöresel ürünleri gibi el sanatları sergileniyor, yöresel tatlarından pestil, badem ezmesi, Diyarbakır çöreği gibi lezzetlerin sunumu yapılıyor. Stantta ayrıca Diyarbakır Valiliğince basımı sağlanan bilimsel kitaplar, broşürler, kitapçıklar, gezi rehberleri ve diğer tanıtım materyallerinin de dağıtımı yapılıyor.

Açılışta standı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ziyaret etti. Stantta Diyarbakır Vali Yardımcısı Taner Bircan tarafından karşılanan ziyaretçilere yöresel ürünlerin sunumu yapılarak turizm konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

13 Aralık 2015’e kadar açık olacak olan fuarda Diyarbakır’ın profesyonel anlamda tanıtımı için çalışmalar ve etkinlikler yapılacak. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.