banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Diyanet'ten İŞİD iddialarına yanıt

Diyanet İşleri Başkanlığı bir gazetede CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in “IŞİD Diyanet’in misafirhanelerini kullandı” iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamada, iddianın tamamen mesnetsiz bir itham olup, çirkin bir iftiradan ibaret olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sayın Eren söyleşisinde, IŞİD terör örgütü mensuplarının Diyanet misafirhanelerini kullandığı, bu durumdan Diyanet’in bilgisinin olup olmadığını bilmediğini ifade etmekte ve böylece kamuoyunu yanlış bir şekilde yönlendirmeye çalışmaktadır. Öte yandan ilgili gazetenin de bu tuhaf beyandan hareketle kamuoyunda Diyanet hakkında olumsuz algı üretmesi ve kurumun itibarını gölgelemeye çalışması da esef vericidir.” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Başkanlığımıza bağlı herhangi bir misafirhane bulunmamakla birlikte Türkiye Diyanet Vakfı’na ait İstanbul’daki tek misafirhanede konaklama şartları diğer kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibidir. Buradaki misafirhanede terör örgütü mensuplarının kalması ise asla söz konusu olamaz. DAİŞ ve benzeri terör örgütleriyle mücadele eden, yayınladığı raporla kamuoyunun takdirini kazanan Başkanlığımızla ilgili olarak dile getirilen bu iddia teşkilatımız bünyesinde görev yapan din gönüllülerimizi ve milletimizi derinden incitmiştir.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.