banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Diyanet Vakfı Mali'de 700 Hisse Kurban Dağıttı

 

TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Mali'de kurban kesim işlemleri tamamlandı. Toplam 700 hisse kesildi ve 14000 aileye ulaşıldı.


Kendilerine kurban verilen aileler hem sevinç, hemde şaşkın bakışlar içinde idiler. "Neden taa Türkiye'den gelip burada bize kurban dağıtıyorsunuz" diye. Aynı soru resmi devlet kanalı ORTM TV'ye verdiğimiz röportajda muhabir tarafından soruldu; "Neden burada kurban kesiyorsunuz?"
Tek cevab verdim: "Aynı ümmetin ferdi olduğumuz için. Aramızdakikardeşliğimizi hatırlamak için. Biz kardeşiz ve tüm dünyada tüm kardeşlerimizle kurban kesiyoruz."


Kolikoru şehrinde kestiğimiz kurbanları şehirdeki yetimler, dul aileler, mülteciler ve cezaevindeki mahkumlara dağıttık. Cezaevi müdürü şaşkındı. "İlk defa böyle bir şey oluyor. Neden böyle bir şey yapmayı düşündünüz." dedi. İzah ettik, memnun kaldı ve her sene tekrar etmemizi temennisinde bulundu.


Yolda yaşlı bir kadına verdiğimiz kurban eti için kadın biz ayrılana kadar arkamızda dua etti. Yanında kızı ise sevinçten yüzü inanılmaz mutlu idi.


Ve diğer bir not: Mali'de bayram ve cuma namazlarına kadınlar ve çocuklar tüm aile iştirak ediyor. Bayanlar için camiinin üst katı değil, aynı katın arka tarafı tahsis edilmiş. aynı zamanda aralarında perde vaya duvar yok. Sadece demir parmaklık var.


Vekalet veren ve bu hayra vesile tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Çok ama çok dua aldınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.