banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Din-Bir-Sen Diyarbakır Temsilcisi Cüneyt Özmen, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imamların satması için il ve ilçe müftülüklerine gönderilen takvimlerin ücretsiz dağıtılması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından satılması için Türkiye genelindeki İl ve ilçe müftülüklerine gönderilen Diyanet Takvimleri imam ve müezzinlere satmaları için imza karşılığı teslim ediliyor. Bazı imamlar camilerin giriş ve çıkışlarında takvimleri satmaya çalışıyor. İmamlar, bu durumdan memnun kalmasalar bile takvimleri satmadıkları takdirde cami cemaatine bedava dağıtıp ücretini kendileri karşılamak zorunda kalıyor.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Din-Bir-Sen Diyarbakır Temsilcisi Cüneyt Özmen, takvimlerin ücretsiz dağıtılması gerektiğini belirtti.

Diyanet takvimlerinin namaz vakitlerini doğru yazdığını dile getiren Özmen, “Diyanet İşleri Başkanlığının takvimleri imamlara verip de Müslümanlara ulaştırması hakikaten güzel bir şeydir. Sebebine gelince diyanet takvimleri, takvimler arasında sağlıklı bir şekilde vakitleri belirten takvimdir. Bu yönüyle diyanet takvimleri hakikaten çağ atlatmış diyebiliriz ama diğer yönüyle nasıl ki milli eğitim çocuklara kitapları ücretsiz dağıtıyorsa ve diyanet de yaz Kur’an kursları dönemlerinde çocuklara dinimi öğreniyorum kitaplarını ücretsiz dağıtıyorsa bu takvimlerde ücretsiz dağıtılabilir.” dedi.

Sendika olarak imamların diyanet takvimlerini satmalarını uygun görmediklerini ifade eden Özmen, “Diyanet’in imkânı vardır. Bu takvimleri ücretsiz dağıtabilir. Yeter ki biraz gayret gösterilsin çaba gösterilsin. İmamın da takvimleri sattığı cami cemaatidir. Zaten 15 günde bir para toplanıyor.  Dolasıyla Diyanet Müslümanlara bu takvimleri bedava ulaştırabilseydi güzel bir hizmet olurdu.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.