banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Diyanet-Sen'den cami saldırılarına tepki

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Sur, Mardin’in Nusaybin ve Dargeçit ilçesinde yaşanan çatışmalarda ibadet yerlerine verilen zararlara Diyanet-Sen Şanlıurfa Şubesi sert tepki gösterdi.

Şube başkanı Mehmet Şibak, yaptığı açıklamada camileri işlevsiz hale getiren hareketlerin, Kur’an tarafından kınandığını belirterek camilerin yakılmasının asla kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Şibak, “Hak ve özgürlük mücadelesi veriyorum diyenlerin, insanın en temel hakkı olan ibadet özgürlüğünü kısıtlaması, ibadet mekânlarının yakılması asla kabul edilmeyen bir gerçektir.” dedi.

“Camiler Kâbe’nin birer şubesidir”

Camilerin Kâbe’nin birer şubesi olduğunu ifade eden Şibak, “Yıllardan beridir tertipleyerek içimize nifak sokup, kardeşi kardeşle dövüştürerek emellerine, hedeflerine ulaşma adına terör belasını içimize koymuşlardır. Sahabe diyarı Diyarbakır Sur’da kurşunlu Camii, Mardin Nusaybin’de Molla Said Zan Camii, Dargeçit’te Safaa Camii Taşeron örgüt PKK tarafından yakılmışlardır.” diye belirtti

“Zulüm hiçbir zaman abat olmamış ve olmayacaktır”

Zulmü, şiddeti bu masum insanlara reva görenlerin akıbetinin hezimet olduğunu sözlerine ekleyen Şibak, “Er geç yapmış oldukları bu zulmün cezasını çekeceklerdir. Fil Suresi’nde anlatıldığı gibi, Kâbe’yi yıkmak isteyen Ebrehe ve ordusu nasıl hezimete uğramışsa Kâbe’nin birer şubesi olan camileri yakanların akıbeti aynı şekilde hezimetle sonuçlanacaktır. Zulüm hiçbir zaman abat olmamış ve olmayacaktır.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.