banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Urfa'da yaz Kur'an Kursu başladı-kaç camide ders verilecek?

Diyanet İşleri Başkanlığının “Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz” teması kapsamında Şanlıurfa genelinde toplam bin 840 camide yaz Kur’an’ı Kerim dersleri verilmeye başlandı.

Şanlıurfa’da bin 840 camide ders verilmeye başlandı
Yaz Kur'an Kursu bugün itibariyle başladı. 26 Ağustos’a kadar devam edecek olan Yaz Kur’an Kurslarına 4-6 yaş okul öncesi kız ve erkek öğrenciler katılıyor.

“Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz” temasıyla çocukların Kur’an ile buluşmalarını hedeflediklerini söyleyen Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, hem dini bilgileri almaları hem de cami ve Kur’an kurslarıyla buluşmaları açısından velilerin çocuklarını camiye göndermelerini istedi.

Açık, “Hamd olsun bugün 20 Haziran Pazartesi itibariyle Kur’an kurslarımız başladı. 26 Ağustos’a kadar devam edecektir. Bu sene Ramazan’ın bir kısmında Kur’an ayı olması hasebiyle 'Gel Bu Yaz Kur’anı Gönlüne Yaz' temasıyla hem çocuklarımızın camide hem de Kur’an kurslarında Kur’an ile buluşmalarını temenni ediyoruz. Köy, şehir, kasaba ve tüm camilerimizde Kur’an kurslarımız açıldı. Veliler olarak çocuklarımızı hem dini bilgileri almaları açısından hem de cami ve Kur’an kurslarıyla buluşma açısından davet ediyoruz. Geçen sene başlamıştı ama bu sene daha yoğunluk olacaktır. 4-6 yaş aralığında okul öncesi çocuklarımızın da muhakkak Kur’an kurslarına yönlendirilmesini temenni ediyoruz. Bütün çocukları camiye bekliyoruz.” dedi.

“Camilerin cıvıl cıvıl olması için çocuklara kızmayın”

Cami cemaatine seslenen Açık, “Cami cemaatinden de bir isteğimiz var. Çocuk seslerinin camilerde cıvıl cıvıl olması için, Kur’an eğitimleri görmeleri ayrıca namazlara katılma noktasında da yardımcı olmalarını istiyoruz. Onları dışlayıcı, sert bir şekilde kızılması yerine tam tersine hoşgörüyle, ‘çocuklar iyi ki geldiniz. Hoş geldiniz camiler sizindir’ şeklinde davranılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Kur’an kursundan asıl hedeflenen çocuklara camiyi, Kur’an’ı ve ibadeti sevdirmek olduğunun altını çizen Açık, “Kur’an’ı Kerim’den mutlaka bir takım bilgiler elde edilecek ama asıl hedef çocuğa camiyi ve Kur’an kursunu, ibadeti sevdirmek ve tabi ki de bu sevginin yanında tanıtabilmek lazımdır. İnşallah bu Ramazan ikliminde zaten camilerimizde hatimler okunuyor. Buna bir nevi yaz Kur’an kursu da eklenince camilerimiz cıvıl cıvıl olacaktır.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’da bin 840 camide Kur’an dersi verilmeye başlandığını sözlerine ekleyen Açık, bu yıl geçen yıldan daha fazla çocuğun camiye gelmesini temenni etti.

Açık, “Şanlıurfa genelinde bin 840 camimiz var. Her camimizde muhakkak Kur’an kurslarımız olacaktır. Bu noktada en yakın camimiz varsa çocuğumuzu alarak kaydını yapalım. 13 Haziran’dan itibaren kayıtlar yapılmaya başlandı. Ama esas kayıtlarımız bugün başlamış oluyor. Rabbim inşallah geçen seneden çok fazla çocuğumuzu camide ve Kur’an kursunda görmeyi nasip etsin.”

Kurslar haftanın 7 günü ders verecek

Kurslarda Cumartesi ve Pazar günlerinde de ders verileceğini söyleyen Açık, konuşmasının devamında şöyle konuştu: “Kur’an kurslarımız sabah öğleye kadardır. Ama camilerimizin ve Kur’an kurslarımızın durumlarına göre değişiyor. Bazıları öğleden sonra hatta akşamları da dâhil olmak üzere mutlaka camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda eğitime devam edilecektir. Ama esas verilen vakit sabah saat 09.00’dan 13.00 arasıdır. Hatta güz döneminde yaptığımız gibi Cumartesi ve Pazar günleri de yapacağız. Hedef ihtiyaç odaklıdır. Muhakkak çocuklarımızı Kur’an ile Cami ile buluşturuyoruz.”

Kurslarda Kur'an dersinin yanında ilmihal, siyer gibi derslerin de verildiğini sözlerine ekleyen Açık, “Kurslarımızda bayan-erkek ayırımı yoktur. Hem kızlarımıza hem de erkek çocuklarımıza yönelik kurslarımız var. Kızlarımıza bayan hocalarımız camilerde ve Kur’an kurslarında hizmet verecekler. Yani çocuğumuz erkek olsun kız olsun muhakkak cami ve Kur’an kurslarına bekliyoruz. Kurslarımızda sadece Kur’an eğitimi verilmeyecektir. Dini bilgiler, ahlakın, ibadetin, Peygamberin hayatları öğretilecektir. Yani dini bilgiler de verilmiş olacaktır. Ayrıca çocuklarımız bu kısa dönem içerisinde Kur’an’ı okumayı bilenler muhakkak ezberlerini de verecekler. Kısa kısa da olsa bazı ayetlerin manalarıyla yoğrulacaklar. Bir nevi sadece eğitim değil de öğretim de olacaktır.” (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.