banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına 2 yeni atama

Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni yapılanma süreciyle ilgili Atamalar hızlı devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'a yeni atamalar yapıldı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu ve Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen'in atanmadasın dair karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürülüğe girdi. bilindiği üzere her iki isim daha önce göreve başlamıştı.

DİYANETTE AYRICA GÖREVLENDİRME YAPILDI
 Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye MARTI’nın Görevlendirilmesi Hakkında Kararda bugünkü resmi gazeteden yayınlandı.

Burhan İŞLİYEN KİMDİR?
1969 Erzincan / Kemah Doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Kemah' ta tamamladı. 1987'de Kemah İmam Hatip Lisesini bitirdi. Aynı yıl Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi. 1989 yılı yaz aylarında açılan bir Arapça kursuna katılmak amacıyla gittiği İstanbul' da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geçiş yaptı. Fakülteyi 1992 yılında bitirdi. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslâmi Bilimler Tasavvuf dalında " Muhammed Masum el - Ömeri el Müceddidi' nin es-Seb'u-l Esrar Fi Medarici-l Ahyar adlı eserinin tercüme ve değerlendirmesi " adlı teziyle Yüksek Lisansını tamamladı. 1992-93'te Hatay ( Altınözü ) , 1994-97 yıllarında Kayseri ( İncesu ) İmam Hatip Liselerinde Meslek dersleri öğretmenliği, 1998'de Malatya Yeşilyurt-Görgü İlköğretim Okulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının 1997 yılında açmış olduğu Müftülük imtihanını kazanarak 1998 Ekim ayında Malatya Doğanşehir İlçesinde Müftülüğe başladı. 3 yıl Doğanşehir, 2 yıl Erzincan Üzümlü İlçelerinde olmak üzere toplam 5 yıl İlçe Müftülüğü yaptı.2003 yılında Erzincan İl Müftü yardımcılığına, 17.09.2009 ‘ da Erzincan İl Müftülüğüne atandı. 07 Temmuz 2013 tarihinde Afyonkarahisar İl Müftülüğüne atandı. 06.06.2015’te Diyarbakır İl Müftülüğüne atandı halen bu görevi sürdürmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Muslu ve İşliyen'in göreve başlaması dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığında tören düzenlendi.
Törene katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Muslu ve İşliyen'e hayırlı olsun dileklerini ileterek, başarılar diledi.

RAMAZAN MUSLU KİMDİR?

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 1964'te doğan Prof. Dr. Ramazan Muslu, İzmir İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.
İstanbul'un Ümraniye ilçesinde Kur'an kursu öğreticisi olarak göreve başlayan Muslu, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı İslam Felsefesi Bilim Dalında "Bilim Uzmanı" unvanını aldı.

Muslu, 1997'de Diyanet işleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezinde 12. Dönem Hizmetiçi Eğitim Kursunu tamamlayarak vaiz olarak atandı. Aynı yıl Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi.  Muslu, 2006 yılında doçent, 2011 yılında ise profesör unvanı aldı.
Daha sonra İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı öğretim üyesi görevini üstlenen Muslu, 2013'te İzmir İl Müftülüğü görevine getirildi.
Prof. Dr. Muslu, evli ve dört çocuk babası.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.