banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Divanyolu caddesinin kapatılmasına esnaftan topyekun tepki
10 gün önce Belediye tarafından araç trafiğine kapatılan Divanyolu Caddesindeki esnaflar güçbirliği yaparak birleştiler ve önemli kararlar aldılar.


Divanyolu'ndaki esnaflar kendi derneklerini harekete geçirerek kendi aralarında çok önemli kararlar aldı.Bugün Urfa Valiliğine verdikleri dilekçe ile,Çarşamba günü saat 11'00'de Haşimiye Meydanında,trafiği kapatan bariyerler önünde binlerce esnaf toplanacak...


Konu ile ilgili konuşan dernekler ve esnaf;İşlerimiz 1 haftada yüzde elli düştü.Bir çok esnafımız iş yapamaz hale geldiğinden işçilerini çıkarmak zorunda kaldı,bizler kralarımızı nasıl ödeyeceğiz,evimize ekmeğimizi nasıl götüreceğiz diye büyük tepkiler gösterdiler.Yaz mevsiminde sıcaklardan,kış mevsiminde ise yağmurdan dolayı vatandaşların o kadar mesafeyi yürüyerek nasıl alışveriş yapacaklarına biz karar veremedik,başkaları bizim adımıza Urfa esnafının ve Urfa'nın can damarı olan bu yolu trafiğe hangi mantıkla kapatır ,halen anlayamadık dediler.


Burada yapılacak basın açıklaması ve konuşmalardan sonra yasal çerçevede bütün eylemleri hayata geçirecekler.


Bu buluşmaya katılan,Valiliğe verilen dilekçede imzası bulunan Dernekler ise şunlar;Kuyumcular Odası Başkanlığı...Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı...Eskiciler ve Kavaflar Odası Başkanlığı...Züccaciyeciler Odası Başkanlığı...Tuhafiyeciler Odası Başkanlığı...Kunduracılar Odası Başkanlığı...Konfeksiyoncular Odası Başkanlığının Başkanları ,çok önemli kararlar aldılar ve bu kararlarını Çarşamba günü saat 11:00'da Haşimiye Meydanında açıklayacaklar ve kendileri gibi zor durumda kalan vatandaşlarla beraber tepkilerini ortaya  koyacaklar...
ŞAnlıurfa Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.