banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Dişli; 11 Nisan Meydanı projesini uzmanlar tartışsın
Yaptığı yazılı açıklamada 11 Nisan Meydanı projesine değinen Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli; Şanlıurfa, Büyükşehir olmanın arifesinde çağdaş bir kent kimliği kazanma yolunda ciddi arayışların içine girmiştir. Bu arayışların ana ilkelerinin belirlenmesinde, kentin geleceği kadar, coğrafyası, sosyal yapısı ve geçmişinin de dikkate alınmasının gereği açıktır. Nitekim geçmişte, gelecek düşünülmeden yapılan yanlış imar uygulamaları nedeniyle; bugün yetersiz kalan yol, eğitim, sağlık, yeşil alanlarla diğer kentsel öğeler, bu kentte yaşayan insanları olumsuz etkilemektedir. Bugün, birçok alan imara açılmakta, kavşak, meydan ve çevre düzenlemelerine ilişkin projeler hazırlanmaktadır. Kent ile ilgili karar alınmadan önce kentte yaşayanlar başta olmak üzere yöneticiler, tasarımcılar ve plancılar bu bölgeyi iyi analiz etmeli, üzerinde tartışmalı, daha sonra projeler geliştirmelidirler.

 

Kent Konseyi olarak Şanlıurfa’da yapılması düşünülen yeni düzenlemelerin; dinamik ve büyüyen bir şehrin gelecekteki gereksinimlerini karşılayabilmesi, gelecek kuşakların yaşam kalitesi düşünülerek planlanması, yoğun şehir hayatında yaşayanların soluk alabilecekleri alanların düşünülmesi, toplumun içinde yaşam değeri bulabileceği şekilde tasarlanması, zaman içinde farklı programlara yanıt verebilecek, sürdürülebilir ve esnek mekânlar dizisi oluşturulması, telafisi imkânsız uygulamalardan uzak,  insan ve doğa odaklı, estetik projeler yapılması gerektiği kanaatindeyiz.

 

İlimiz Atatürk Caddesi üzerindeki 11 Nisan stadyumu, kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzu ve çay bahçelerinin bulunduğu alanda yeni bir düzenleme yapılması planlamaktadır. Bu alan yaya ve trafik hareketliliğinin yoğun olduğu, çevresinde ticaret ve konut alanlarının bulunduğu bölgededir. Merkezi bir noktada olmasına rağmen toplumun ihtiyacını karşılayan başka spor kompleksinin bulunmaması, kent yaşamındaki güncel konumu ve işlevi dolayısıyla bu sosyal alanın değiştirilmesine ilişkin kentin tüm unsurlarının ve Kent Konseyi Genel Kurul üyelerinin görüşlerinin alınarak değerlendirilmesi, ortak fikir oluşturulması gerekmektedir. Bu cümleden olmak üzere Kent Konseyi olarak görüş beyan edilmesi sadedinde üzerimize düşeni yapacağız.

 

İlimiz Atatürk Caddesi üzerindeki 11 Nisan stadyumu, kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzunun ve çay bahçelerinin bulunduğu alanın ne şekilde düzenlenmesi gerektiğine ilişkin düşüncelerinizin yazılı olarak Kent Konseyine ivedilikle iletilmesi hususunda; Gereğini ve bilgilerinizi arz/rica ederim” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.