banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Dışişleri Yemen'deki mutabakattan memnun

Dışişleri Bakanlığı Yemen’de gelişen son olaylar ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Yemen'de son günlerde can kayıplarına yol açan şiddetli çatışmaların sona erdirilmesi amacıyla BM Genel Sekreteri Özel Danışmanı Jamal Benomar'ın girişimleri sonucunda 21 Eylül'de Cumhurbaşkanı Abdrabu Mansour Hadi ile, Hutiler ve öndegelen siyasi partiler arasında, Ulusal Diyalog Konferansı sonuçlarını esas alan bir "Milli Anlaşma" üzerinde mutabakata varılmasını memnuniyetle karşılıyoruz“ denildi.

Her türlü şiddetten uzak durma ve sağduyuyla hareket etme çağrısında bulunulan açıklamada, “Bu çerçevede, ülkedeki tüm taraflara, KİK Girişimi çerçevesinde 2014 Ocak ayında düzenlenen ve uzlaşıyla sonuçlanan Ulusal Diyalog Konferansı sonuçlarına bağlı kalma ve üzerinde mutabakat sağlanan Milli Anlaşma'ya riayet ederek, çatışmalardan, kamu düzenini bozan eylemlerden, her türlü şiddetten uzak durma ve sağduyuyla hareket etme çağrısında bulunuyoruz“ ifadeleri kullanıldı.

Yemen’deki sorunların diyalog yolu ile çözülebileceği belirtilen açıklamanın sonunda “Ülkedeki sorunların barışçıl diyalog yoluyla çözülebileceğine inanan Türkiye, Yemen'de barış, istikrar ve güvenliğin tesisini teminen siyasi geçiş sürecini desteklemeye kararlılıkla devam edecektir“ denildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.